ΜΙΚΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ

ΜΙΚΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ

Συγγραφέας
ΜΠΕΤΙΝΑ ΝΤΑΒΟΥ 


Γιατί, για ένα μικρό παιδί, το πεντάλεπτο διαρκεί μια αιωνιότητα και γιατί η αγκαλιά είναι η καλύτερη βιταμίνη της ψυχής; Γιατί οι άντρες δυσκολεύονται να κλάψουν; Ποιος μας κλέβει το χρόνο της ονειροπόλησής μας και πού θα βρούμε τα μικρά συστατικά της χαράς; Πώς ένα μικρό συμβάν, που διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπορεί να γίνει αφορμή μιας μεγάλης συναισθηματικής παρεξήγησης και γιατί οι διαδικτυακές μας συνομιλίες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη φυσική επαφή; Πώς μπορεί να μας παραπλανήσει μια είδηση και γιατί η πληροφόρηση δεν είναι γνώση; Σαράντα μικρά κείμενα πραγματεύονται ερωτήσεις σαν κι αυτές.

Τα Μικρά Ψυχολογικά είναι μια συλλογή από κείμενα μικρά, γιατί αυτό είναι η ζωή: μικρές-μικρές στιγμές που μόνον αν τις ανοίξουμε αναδύεται ο ψυχικός τους πλούτος. Γράφτηκαν με αφορμή μια παρατήρηση από την καθημερινή ζωή, μια καινούρια έρευνα που δημοσιεύτηκε και φώτισε χρόνιες απορίες για τη συμπεριφορά και τις σχέσεις των ανθρώπων ή μια παλιότερη, που φάνηκε να εξηγεί καλά κάποιο τρέχον συμβάν. Παρουσιάζονται εδώ σε τρεις ενότητες: για την ατομική ψυχική ζωή, για τις σχέσεις των ανθρώπων και για όψεις της κοινωνικής ζωής.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Μπετίνα Ντάβου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει στην ανώτατη εκπαίδευση από το 1989 και τα επιστημονικά της βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαζήση.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ 

Κατηγορία: Κοινωνικές Επιστήμες, Ψυχολογία
ISBN: 978-960-02-3607-1


Σχολιάστε εδώ