Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το νέο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την Πρόεδρο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος την ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψη της και είχε την ευκαιρία να την ξεναγήσει στους χώρους της υπερσύγχρονης δομής που αποτελεί ευρωπαϊκό πρότυπο και στεγάζει ήδη 200 συνανθρώπους μας οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ζούσαν στο δρόμο.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να υπογραμμίσω με την παρουσία μου πόσο σημαντική είναι για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, η δημιουργία αυτού του πολυδύναμου Κέντρου από τον Δήμο της Αθήνας. Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη της μέριμνας για τους πλέον ευάλωτους ανάμεσά μας. Είναι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πολλοί έχουν προβλήματα υγείας, αρκετοί είναι ηλικιωμένοι. Οφείλουμε να τους θωρακίσουμε ενάντια στην ασθένεια, να τους περιβάλλουμε με τη φροντίδα μας, με δυο λόγια, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Γι’ αυτό και χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου, με την ευχή να πολλαπλασιαστούν τέτοιες δομές» δήλωσε μετά την επίσκεψη της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων στεγάζεται σε ένα συγκρότημα τριών επταώροφων πολυκατοικιών που περιλαμβάνει 55 πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα, με κουζίνα και μπάνιο και απαρτίζεται από τρεις επιμέρους δομές: Το Υπνωτήριο, όπου κάθε άστεγος μπορεί χωρίς ιδιαίτερες γραφειοκρατικές διαδικασίες να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο, τον Ξενώνα βραχείας φιλοξενίας, όπου οι φιλοξενούμενοι βρίσκουν στέγη, σίτιση αλλά και όλη την ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη που χρειάζονται για να επανενταχθούν στην κοινωνία και το Κέντρο Ημέρας, όπου οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να καλύψουν βασικές, καθημερινές τους ανάγκες (ατομικό λουτρό, πλύσιμο ρούχων, σίτιση). Όλα λειτουργούν υπό τον συντονισμό του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ο πρόεδρος του οποίου Γρηγόρης Λέων ήταν παρών στην επίσκεψη και την ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 300 συνάνθρωποι μας φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Αθηναίων. Εκτός από τους 200 στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων άλλοι 70 στον Ξενώνα Τοξικοεξαρτημενων και 30 στην Εστία των Αθηνών ενώ διαρκώς προστίθενται και άλλοι μετά από συστηματική δουλειά πρωί και βράδυ στους δρόμους από το ΚΥΑΔΑ.


Σχολιάστε εδώ