Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην κυβέρνηση…

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην κυβέρνηση…

…η απόφαση του πρωθυπουργού να ανανεώσει τη θητεία του Γ. Στουρνάρα δεν ήταν έκπληξη. Από τις αρχές σχεδόν του χρόνου είχε ενημερώσει τους στενούς συνεργάτες του για την πρόθεσή του αυτή. Αλλά και την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τέλος Φεβρουαρίου ο κ. Στουρνάρας τοποθετήθηκε πρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης της ΕΚΤ. Θέση την οποία κατέχουν μόνο επικεφαλής κεντρικών τραπεζών στις χώρες της Ευρωζώνης. Και φυσικά δεν θα τον έβαζαν στη συ­γκεκριμένη θέση αν ήταν να τον αλλάξουν σε οκτώ μήνες.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll ο Γ. Βαρουφάκης είναι μακράν ο πιο… αντι­παθής πολιτικός αρχηγός. Για την ακρίβεια, στην έρευνα που έκανε η εταιρεία το τριήμερο 7 – 9 Μαΐου το 77,6% των ερωτηθέ­ντων είπε ότι έχει αρνητική γνώμη για τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Και μόλις το 13,3% ότι έχει θετική γνώμη. Λιγότερο… αντιπαθής με 72,6% αρνητικές γνώμες ο Κυρ. Βελόπουλος, μόλις 16,1% οι θετικές. Τρίτος, αλλά μακράν των δύο παραπάνω, με 64,9% αρνητικές γνώμες ο Δ. Κουτσούμπας του ΚΚΕ.


Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς θα κάνει ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός, είμαι ωστόσο βέβαιος από πού θα ξεκινήσει. Από το υπουργείο Τουρισμού. Το κλίμα ήταν ούτως ή άλλως στραβό για τον Χ. Θεοχάρη, στράβωσε όμως για τα καλά τις προηγούμενες ημέρες. Η διαρροή του σχεδίου της κυβέρνησης για τη στήριξη του τουρισμού σε κυριακάτικη εφημερίδα χρεώθηκε σ’ εκείνον κι έκανε έξω φρενών τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ως εκ τούτου, μόνο με θαύμα θα παραμείνει στη θέση του αλλά και γενικότερα στην κυβέρνηση.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ