Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Οδοφωτισμός, ένα από τα σημαντικότερα έργα στην πόλη ολοκληρώνεται

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Οδοφωτισμός, ένα από τα σημαντικότερα έργα στην πόλη ολοκληρώνεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην πόλη τα τελευταία χρόνια, η αλλαγή του οδοφωτισμού με led λαμπτήρες, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κομμάτι στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου που είχε θέσει εξαρχής η Δημοτική Αρχή και έχει να κάνει με την υλοποίηση έργων που ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες, εξοικονομούν ενέργεια και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τους τελευταίους μήνες, αντικαταστάθηκαν τα συμβατικά φωτιστικά δρόμου, τα οποία είχαν μικρή διάρκεια ζωής και ασταθή φωτεινότητα, ενώ χαρακτηρίζονταν από πολύ υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκαν συνολικά 6.035 νέα φωτιστικά. Πρόκειται για φωτιστικά οδοφωτισμού με βραχίωνα, καθώς και φωτιστικά αρχιτεκτονικού τύπου για πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.104 νέοι ιστοί 4 μέτρων.

Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα του φωτισμού, πρόκειται να επιφέρει, εκτός της αισθητικής αναβάθμισης, μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και εξοικονόμηση χρημάτων για τον οδοφωτισμό στον Δήμο. Συγκεκριμένα, η ετήσια εξοικονόμηση του Δήμου θα ανέρχεται περίπου στα 700.000 ευρώ, ενώ η εξοικονόμηση ενέργειας περίπου στις 4.500.000 kwh ετησίως.

Επίσης, συμβάλει στην μείωση του κόστους συντήρησης και των εργατοωρών απασχόλησης, που απαιτούνται ετησίως για την αλλαγή των καμένων λαμπτήρων σε όλη την περιοχή παρέμβασης, καθώς οι νέοι διαθέτουν σημαντικά μεγαλύτερο χρόνο ζωής κι έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

Με το σημαντικό αυτό έργο, ο Δήμος μας εκσυγχρονίζεται και εξασφαλίζει ένα πλήρως λειτουργικό και ενεργειακά αποδοτικό δίκτυο οδοφωτισμού.

– ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ
– ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ


Σχολιάστε εδώ