Το μουσείο πειραμάτων στο σπίτι σου

Το μουσείο πειραμάτων στο σπίτι σου

Έως οι μικροί επιστήμονες να μπορέσουν να έρθουν ξανά σε εμάς, πηγαίνουμε εμείς σε εκείνους, όσο μακριά και αν βρίσκονται! Το Μουσείο Πειραμάτων δίνει ραντεβού στο διαδίκτυο με παλιούς και νέους φίλους του, μέσω online δραστηριοτήτων ελεύθερης πρόσβασης για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Με σύνθημα λοιπόν, την αγαπημένη μας φράση: “Πείραμα σημαίνει δοκιμή!”, σας προσκαλούμε στο Ψηφιακό Μουσείο Πειραμάτων και τη δράση #ΤοΜουσείοΠειραμάτωνΣτοΣπίτιΣου. Τα πειράματα, οι κατασκευές και οι δραστηριότητες έχουν ως στόχο την επαφή των παιδιών με τον κόσμο των επιστημών, χωρίς απαιτητικές λεπτομέρειες, επιστημονική ορολογία και λεπτομερή ερμηνεία των φαινομένων. Οι προτεινόμενες δράσεις φέρνουν το Μουσείο Πειραμάτων στο σπίτι σας, δείχνουν ότι τα πειράματα είναι για όλους και ότι η επιστήμη είναι χαρά!

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τις ενότητες:

♦ Πειράματα και κατασκευές: Κατέβασε τα αρχεία, πειραματίσου με απλά υλικά και δημιούργησε κατασκευές με θέμα τις επιστήμες.

♦ Science on TV: Παρακολούθησε τα επεισόδια με τα βίντεο-εργαστήρια από το Μουσείο Πειραμάτων και τη δράση Μικροί Ήρωες by stoiximan. Τα πειράματα γίνονται με υλικά καθημερινής χρήσης, οπότε μπορείς να τα δοκιμάσεις στο σπίτι σου.

♦ Δημιουργικές δραστηριότητες: Κατέβασε τα αρχεία εκτύπωσε, λύσε, γράψε και ζωγράφισε δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα εργαστήρια του μουσείου πειραμάτων, που αγάπησαν οι μικροί μας επισκέπτες.

♦ On line παιχνίδια και quiz: Παίξε on line παιχνίδια και δες πόσο καλά γνωρίζεις τα εργαστήρια του μουσείου πειραμάτων.

Όλες οι δραστηριότητες είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο, ενώ διαρκώς προστίθενται και νέες: http://www.mouseiopeiramaton.gr/2020/04/26/το-μουσείο-πειραμάτων-έρχεται-σπίτι-σ/

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι σε κάθε πείραμα, όσο απλό και αν φαίνεται, είναι απαραίτητη η επίβλεψη από ενήλικα. Άλλωστε, οι προτεινόμενες δραστηριότητες αποτελούν μία όμορφη πρόταση για να περάσουμε δημιουργικό και εποικοδομητικό χρόνο μαζί με τα παιδιά μας και ελπίζουμε να τις χαρείτε όσο και εμείς!

#socialdistancing #staysafe


Μουσείο Πειραμάτων Αγ. Δημητρίου
Θάλειας 3 Άγιος Δημήτριος 17343 | τηλ: 2109761030 | Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Δευτ.-Παρ. 08.00-14.00 | info@mouseiopeiramaton.gr

Πρόσβαση με Μ.Μ.Μ.: 350 μέτρα (5 λεπτά περπάτημα) από τη στάση Μετρό “Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης”, πλησίον του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 260), 120 μέτρα ( 2 λεπτά περπάτημα) από τη στάση λεωφορείου “Παναγίτσα” επί της Λ. Βουλιαγμένης.

Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής
Συβρισσαρίου 6 Καισαριανή 16121 | τηλ: 210-7210105, 210-7610038 | Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Δευτ.-Παρ. 08.00-14.00 | info@mouseiopeiramaton.gr

Πρόσβαση με Μ.Μ.Μ.: Κατεβαίνετε στη στάση Μετρό “Ευαγγελισμός”, παίρνετε το λεωφορείο 224 και κατεβαίνετε στη στάση Δημαρχείο. Από την οδό Ριζάρη (στο πλάι του σταθμού Ευαγγελισμός) παίρνετε το λεωφορείο 732 και κατεβαίνετε στη στάση 6η Φορμίωνος.

T: +302107610038, +302107210105, +302109761030


Σχολιάστε εδώ