Ένα στα πέντε Αμερικανάκια δεν έχει να φάει λόγω… κορονοϊού!

Ένα στα πέντε Αμερικανάκια δεν έχει να φάει λόγω… κορονοϊού!

Σχεδόν το ένα παιδί στα πέντε δεν τρώει όταν πεινάει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από όταν άρχισε η πανδημία του Covid-19 στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.

Το Brookings Institution ανέλυσε τα αποτελέσματα δύο ερευνών που έγιναν πρόσφατα σε εθνικό επίπεδο για να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Στη μία από αυτές τις δύο μελέτες το 17,4% από τις μητέρες παιδιών 12 ετών και κάτω σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν μπορεί να θρέψει επαρκώς τα παιδιά λόγω έλλειψης χρημάτων.

«Είναι ολοφάνερο ότι τα πιο μικρά παιδιά πλήττονται από διατροφική ανασφάλεια σε βαθμό άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη εποχή στη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου», τονίζει η Λόρεν Μπάουερ, που επιμελήθηκε την έκθεση για το Brookings Institution, διαπιστώνοντας ότι «η διατροφική ανασφάλεια των νοικοκυριών με παιδιά 18 ετών και μικρότερα αυξήθηκε κατά 130% σε σύγκριση με το 2018».

Ορισμένοι γονείς είναι ανα­γκασμένοι να λιγοστεύουν την ποσότητα των γευμάτων, ακόμη και να παραλείπουν γεύματα των παιδιών τους, προειδοποίησε η ερευνήτρια.

Τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε μετά τη διακοπή των προγραμμάτων προσφοράς γευμάτων στα παιδιά στα σχολεία, αφού έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας, και κάλεσε τις αρχές να προσφέρουν βοήθεια στην πιο ευάλωτη μερίδα του πληθυσμού.

Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν επίδομα ανεργίας αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο εκτιμάται ότι πλησίασε το 20%, επίπεδο που η χώρα είχε να γνωρίσει από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 1,2 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και σχεδόν 73.000 θάνατοι εξαιτίας του Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκε­ντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

(Πληρ. από AFR)

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: news.gr

 


Σχολιάστε εδώ