Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία 15, 16 και 17 Μαΐου για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος

Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία 15, 16 και 17 Μαΐου για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος

-Γ. Πατούλης: Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε είναι ανάγκη όλοι να κάνουμε πράξη τη προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης –Δίνουμε αίμα σώζουμε ζωές

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαΐου και ώρες 10:00-14:00, στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο που βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως (Ευελπίδων 2).

Στόχος της αιμοδοσίας είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Το αίμα θα διατεθεί στην Υπηρεσία  Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το οποίο και  παρέχει τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία. 

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ, την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και το  «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Το συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών. 

«Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε είναι ανάγκη όλοι να κάνουμε πράξη τη προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.

Καλούμε, όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλουμε σε μια εθνική προσπάθεια». 

Οι Σύλλογοι και οι ομοσπονδίες που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου  κ. Αλέξη Αλεξόπουλο, καθώς και στο Δ.Σ. για την παραχώρηση του χώρου. Ευχαριστίες εκφράζονται και στους παρακάτω εμπλεκόμενους φορείς:

• Π.Ο.Σ.Ε. Α ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ-
• ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ “POLIS”
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΙΕΡΑΚΟΤΡΟΦΙΑΣ”


Σχολιάστε εδώ