Δ. Κρεμαστινός, ο άνθρωπος που έσωσε χιλιάδες συνανθρώπους του

Δ. Κρεμαστινός, ο άνθρωπος που έσωσε χιλιάδες συνανθρώπους του

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Καλή σας Κυριακή, πώς όμως να ξεπεράσεις, να μη σταθείς στην απρόσμενη απώλεια ενός ανθρώπου που είχε σώσει χιλιάδες συνανθρώπους του; Η μοίρα, όμως, τα έφερε έτσι, που δεν μπόρεσε να σώσει τον εαυτό του.

Ήταν μια άδικη κατάληξη για τον Δημήτρη Κρεμαστινό, τον καθηγητή, τον υπουργό, τον βουλευτή, τον προσωπικό γιατρό του Ανδρέα, που χάρη στον Δημήτρη κέρδισε χρόνια.

Είχε την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο του ο φονικός κορονοϊός. Αντιστάθηκε στη μάχη που έδωσε με τον μεγάλο εχθρό, άντεξε πάνω από μήνα… Τελικά, όμως, ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή στον «Ευαγγελισμό». Με την Τζένη του να βλέπει από το τζάμι την άνιση πάλη με τον εχθρό.

Δεν υπάρχει άνθρωπος, όπου κι αν ανήκει, όποια ιδιότητα και πολιτική ταυτότητα κι αν έχει, που να μη λυπήθηκε. Όλοι είχαν έναν καλό λόγο για τον  Δημήτρη Κρεμαστινό. Όλος ο πολιτικός κόσμος, με πρώτο τον πρωθυπουργό, αποχαιρέτισε τον πρώην υπουργό, τον βουλευτή της Δωδεκανήσου.

Ως υπουργός Υγείας άλλαξε πολλά. Δημιούργησε νέες, σύγχρονες δομές, που αποτέλεσαν ασπίδα προστασίας της υγείας του έλληνα πολίτη. Δομές που κράτησαν ζωντανούς πολλούς ανθρώπους.
Είχε επισημάνει τη «δύναμη» του εχθρού και, λίγες μέρες πριν «πέσει» πάνω του και μπει στο νοσοκομείο, έγραψε στο Facebook ότι η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα με πολλή καθυστέρηση. Είχε γράψει: «Θα ήταν προτιμότερο εξ αρχής να είχε ακολουθηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης της νόσου κατά το πρότυπο της επαρχίας Wuhan της Κίνας. Δηλαδή πλήρης απομόνωση των περιοχών όπου εμφανίσθηκαν τα κρούσματα, με παράλληλη πλήρη εφαρμογή όλων των μέτρων προτού τα μέτρα αυτά επεκταθούν σε όλη τη χώρα».

Στην Τζένη, την αγαπημένη γυναίκα σου, θα λείψεις πάρα πολύ… Και σε όλους εμάς που είχαμε τη χαρά να συναπαντηθούμε και να γίνουμε κάτι παραπάνω από φίλοι…

Αγαπητή φίλη Τζένη, δύναμη και όρθια.
Αυτό θέλει ο Δημήτρης…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ