Περίθαλψη και προστασία των αδέσποτων ζώων

Περίθαλψη και προστασία των αδέσποτων ζώων

Πολλές απορίες σχετικά με την περίθαλψη και την προστασία των αδέσποτων ζώων, που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα στις γειτονιές του Πειραιά, λύθηκαν σε έκτακτη εκπομπή επικαιρότητας που έκανε το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ – 90,4 τις προηγούμενες μέρες.

Ο Δήμαρχος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και φιλόζωοι της πόλης, που τοποθετήθηκαν, εξέφρασαν ενδιαφέρουσες απόψεις, ή προέβησαν σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι ο Δήμος προμηθεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες εξήμισι τόνους ξηράς τροφής, που θα καλύψει τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων για 60 ημέρες, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του κατασκεύασαν ταΐστρες και ποτίστρες, που τοποθετήθηκαν σε πλατείες και σε σημεία που συχνάζουν τα αδέσποτα, προκειμένου να σιτίζονται, δεδομένου ότι από την εποχή που έκλεισαν τα καταστήματα δεν βρίσκουν τροφή.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο Δήμος συνεργάζεται με κτηνίατρο, που έχει υποχρέωση να στειρώνει τις αδέσποτες γάτες, να παρακολουθεί την υγεία τους, να τους κάνει τις διάφορες εξετάσεις, να τους τοποθετεί τσιπάκι, να τους κάνει εμβολιασμούς κ.λπ. Ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να προστατεύσει ή να φροντίσει αδέσποτες γάτες θα μπορεί να τηλεφωνεί στον Δήμο και θα παίρνει αριθμό προτεραιότητας για να πάει το ζώο στον κτηνίατρο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας και Πειραιά Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του διαδημοτικού κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, που υπάγεται στον Σύνδεσμο, τόνισε ότι ήδη έχουν διατεθεί τέσσερις τόνοι τροφών στους Δήμους που είναι μέλη του Συνδέσμου για να διατεθούν στα αδέσποτα ζώα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ