Προκαλούν… Ο Ερέν χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις παρεμβάσεις που περιορίζουν τον ήχο του εζάν

Προκαλούν… Ο Ερέν χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις παρεμβάσεις που περιορίζουν τον ήχο του εζάν

Συνεχίζουν να βρίσκουν αφορμές για να δημιουργούν προβλήματα στη Θράκη. Έτσι και ο πρόεδρος της κρατικής υπηρεσίας YTB (Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων) για τους ομογενείς Α­μπντουλάχ Ερέν έκανε ανάρτηση για την υπόθεση των περιορισμών που έχουν τεθεί στη διάρκεια του Ραμαζανιού, όπως βεβαίως είχαν τεθεί και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Έτσι χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις παρεμβάσεις που περιορίζουν τον ήχο του εζάν (της πρόσκλησης για προσευχή), καθώς, όπως πρόσθεσε, «ο ήχος του εζάν για εκατοντάδες χρόνια είναι ταυτόσημος με το πνεύμα και την αναπνοή της ‘‘Δυτικής Θράκης’’. Έτσι είναι και σήμερα και έτσι θα παραμείνει. Οι στερούμενες κάθε νομικού ερείσματος παρεμβάσεις που επιχειρούν ή θα επιχειρήσουν να περιορίσουν αυτόν τον ιερό ήχο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» Και έσπευσε μάλιστα να συνδέσει το θέμα αυτό με την υπόθεση της διευκόλυνσης της Τουρκίας για την επιστροφή των τριών ελλήνων ναυτικών από το Τζιμπουτί…

Ο Αμπντουλάχ Ερέν προφανώς θέλει να διαδεχθεί τον πατέρα του, που γεννήθηκε στη Θράκη και για χρόνια αποτελεί τον σκοτεινό υποστηρικτή και «αφεντικό» των ακραίων της Θράκης στο τουρκικό κράτος και στους τουρκικούς θεσμούς.

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: trt.net.tr


Σχολιάστε εδώ