Ε.Ι.Α.Χ.: Προϊόντα αντιμικροβιακού χαλκού σε πολυαγγιζόμενες επιφάνειες επαφής θα συμβάλουν στην αντιική προστασία ξενοδοχιακών μονάδων

Ε.Ι.Α.Χ.: Προϊόντα αντιμικροβιακού χαλκού σε πολυαγγιζόμενες επιφάνειες επαφής θα συμβάλουν στην αντιική προστασία ξενοδοχιακών μονάδων

Περάσαμε σχεδόν δύο μήνες καραντίνας και τώρα σταδιακά βγαίνουμε από αυτήν με προσπάθεια όλων  για την διατήρηση των καλών μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με ανακοινωσή του ενημερώνει πως στον τομέα αυτό μπορεί να βοηθήσει τον ξενοδοχειακό κλάδο, δημιουργώντας υποδομές που μπορούν να τις εκμεταλλευτούν οι tour operators για ασφαλή και υγιεινή διαμονή στα καταλύματά τους, παράλληλα με τα πακέτα υγείας και ευεξίας που διαθέτουν.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται, η απελευθέρωση των μέτρων θα είναι πιο δύσκολη από την διατήρηση της καραντίνας, την οποία το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού ακολούθησε ευλαβικά.

Αυτό το οποίο φαίνεται να μην αποφεύγουμε είναι το οικονομικό πλήγμα που θα δούμε να έρχεται μετά το άνοιγμα των επιχειρήσεων, και ιδιαίτερα αυτών που ασχολούνται με την εστίαση και τον τουρισμό, αναφέρει το Ε.Ι.Α.Χ. και προσθέτει: “Ο τουρισμός που είναι για την Ελλάδα βασικός πυλώνας της Εθνικής οικονομίας, θα υποστεί το κυριότερο πλήγμα. Επειδή όμως σε κάθε κρίση πρέπει να βλέπουμε και τις ευκαιρίες που πιθανόν να δημιουργούνται, έτσι και στον τουρισμό υπάρχουν κάποιες ευοίωνες ενδείξεις”.

Το Ε.Ι.Α.Χ., σημειώνει πως το γεγονός ότι η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης κράτησε μέχρι σήμερα τα χαμηλότερα ποσοστά συμπτωμάτων και θνησιμότητας απέναντι στον Covid 19 , την φέρνει αυτομάτως στους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς.

Θα πρέπει λοιπόν ο τουριστικός κλάδος να το εκμεταλλευτεί αυτό προωθώντας πακέτα που στηρίζουν αυτή θέση.

Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας μπορεί εδώ να παίξει καθοριστικό ρόλο, αρκεί ο ξενοδοχειακός κλάδος να τον εκμεταλλευτεί με σωστό τρόπο.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού στον τομέα αυτό μπορεί να βοηθήσει τον ξενοδοχειακό κλάδο, δημιουργώντας υποδομές που μπορούν να τις εκμεταλλευτούν οι tour operators για ασφαλή και υγιεινή διαμονή στα καταλύματά τους, παράλληλα με τα πακέτα υγείας και ευεξίας που διαθέτουν.

Η εφαρμογή, τοποθέτηση και τέλος πιστοποίηση ενός επί πλέον υγιεινού χώρου εντός της ξενοδοχειακής μονάδας, χρησιμοποιώντας προϊόντα αντιμικροβιακού χαλκού σε πολυαγγιζόμενες επιφάνειες επαφής, είναι απαραίτητη για την προώθησης της μονάδας ως αντιμικροβιακά και αντιικά προστατευμένης, δεδομένης της αυξημένης ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στην μετάδοση μικροβίων και ιών.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού έχει την δυνατότητα και τη γνώση να κατευθύνει κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία σε θέματα εγκατάστασης επιφανειών από αντιμικροβιακό χαλκό και έπειτα να ελέγξει την αποτελεσματικότητά τους.

Η πιστοποίηση των χώρων μίας ξενοδοχειακής μονάδας θα προσδώσει κύρος και προστιθέμενη αξία στον επαγγελματία αλλά ταυτόχρονα θα παρέχει και μία ασφάλεια υγιεινής στους πελάτες που απευθύνεται, στοιχείο πολύ σημαντικό στις μέρες του Covid 19, καταλήγει το Ε.Ι.Α.Χ..


Λίγα λόγια για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ (Ε.Ι.Α.Χ.)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ) ιδρύθηκε το 1996 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού (European Copper Institute – E.C.I.) και τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού (International Copper Association, Ltd. – ICA) και πρωταρχικό σκοπό έχει το σχεδιασμό, το συντονισμό και τη διαχείριση των πόρων για την προώθηση του χαλκού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

To E.I.A.X. χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τα μέλη του και κυρίως από την Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού. Κάθε χρόνο, τα μέλη επενδύουν στα προγράμματα του Ε.Ι.Α.Χ., συμβάλλοντας στην υποστήριξη όλων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από τον χαλκό.  

Η προώθηση των τελευταίων εξελίξεων, που αποδεικνύουν το ζωτικό ρόλο του χαλκού στο περιβάλλον και στην υγεία, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.

Οι δραστηριότητες αυτές επεκτείνονται σε έρευνες και μελέτες, με σκοπό τη δημιουργία μιας επιστημονικής πλατφόρμας πληροφοριών και δεδομένων, σε τομείς κρίσιμους για την κοινωνία και τη βιομηχανία. Η δημιουργία αυτής της πλατφόρμας βοηθάει στην επιστημονική τεκμηρίωση και υποστήριξη των ιδιοτήτων και των εφαρμογών του Χαλκού. Για τον λόγο αυτό, έχει  δημιουργηθεί τεχνική βιβλιοθήκη και ιστοσελίδα, http://copperalliance.gr, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για το χαλκό και τις εφαρμογές του.

Σκοπός του Ε.Ι.Α.Χ. είναι η υλοποίηση ενός δυναμικού ολοκληρωμένου προγράμματος, που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η ενημέρωση αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, σπουδαστών και τεχνικών εταιριών, η εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη και η επιστημονική καθοδήγηση πάνω σε θέματα που αφορούν ευρύτερα την κοινωνία, όπως υγεία, περιβάλλον και βιωσιμότητα καθώς και η ενθάρρυνση ιδεών για νέες εφαρμογές του συγκεκριμένου μετάλλου. 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ