ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

-Σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης

Μια ακόμη πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη όλων όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας έλαβε ο Δήμος Πειραιά.

Σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, ο Δήμος Πειραιά θα προχωρήσει σε μαζική παραγωγή υφασμάτινων μασκών, τις οποίες θα διαθέσει στην αγορά της πόλης σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε  κοινωνικές δομές και στα νοσοκομεία του Πειραιά, για την ενίσχυση του πολύπλευρου έργου τους. 

Συγκεκριμένα βιοτεχνίες της πόλης μας θα παράξουν σε πρώτη φάση 10.000  υφασμάτινες μάσκες και σε ημερήσια βάση θα κατασκευάζουν 2.000. Το κόστος παραγωγής θα καλυφθεί από τα τρία Επιμελητήρια του Πειραιά. 

Η σημαντική αυτή συνέργεια κοινωνικού σκοπού επισφραγίστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά  κ. Βασίλη Κορκίδη, τον Πρόεδρο του  Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά  κ. Ανδριανό Μιχάλαρο, ενώ υπήρξε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννη Βουτσινά. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σωτηρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Σ.Π. κ. Θοδωρής Καπράλος, η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Παράλληλα ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να παράγει καθημερινά στο Κέντρο  Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» ασπίδες προστασίας προσώπου, τις οποίες προσφέρει δωρεάν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας πρωτοπορώντας,  καθώς είναι  ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που αξιοποιεί πλήρως την προηγμένη τεχνολογία,  παράγοντας μάσκες με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η πρωτοβουλία μας να προχωρήσουμε στην παραγωγή υφασμάτινων μασκών σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, είναι μια σημαντική ενέργεια, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς ενισχυμένων κοινωνικών υπηρεσιών και δράσεων του Δήμου Πειραιά για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή κατά την οποία η  μάσκα ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους, θα είναι απαραίτητη και  κάθε πολίτης θα δαπανήσει κάποιο μικρό ποσό για προμήθεια υφασμάτινων μασκών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήσαμε να καλύψουν το κόστος της παραγωγής τα τρία Επιμελητήρια,  ενώ οι μάσκες θα διατίθενται σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία στον Πειραιά ανάλογα την κατηγορία, είτε σε μαγαζιά μελών του Εμπορικού Συλλόγου είτε του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.  Χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτή τη συνεργασία και εύχομαι να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία όλοι οι Πειραιώτες. Όπως έχω ξαναπεί, τα τελευταία χρόνια έχουμε επιτύχει Δήμος και παραγωγικοί φορείς να ενώνουμε δυνάμεις επ΄ ωφελεία της πόλης μας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για καλό σκοπό. Ευχαριστώ τους Προέδρους των Επιμελητηρίων και του Εμπορικού Συλλόγου για την άμεση ανταπόκριση και την προθυμία τους να συμβάλουν σε αυτή την πρωτοβουλία».  

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης, σε δήλωσή του ανέφερε: 

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, αγοράζοντας μάσκες από βιοτεχνίες της ευρύτερης περιοχής μας και διαθέτοντάς τες στις επιχειρήσεις της πόλης μας. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, αλλά και τους πελάτες των επιχειρήσεων. Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, καθώς και για την ενίσχυση των δυο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης μας, αλλά κυρίως για όλες τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος του  Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά  κ. Ανδριανός Μιχάλαρος σε δήλωσή του σημείωσε: 

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο είχαμε συνάντηση εργασίας προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και να παραχθούν υφασμάτινες μάσκες, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την ενίσχυση κοινωνικών δομών και νοσοκομείων της πόλης. Ως Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την άριστη συνεργασία μας. Οφείλουμε να είμαστε κοντά στην κοινωνία της πόλης και στον Δήμο Πειραιά. Αυτός είναι ο ρόλος των Επιμελητηρίων, είμαστε οι επιχειρήσεις της πόλης, στηριζόμαστε από τον κόσμο του Πειραιά και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θέλουμε να είμαστε δίπλα τους, όπως το κάνουμε εμπράκτως από την πρώτη στιγμή με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις μας».

Ο Πρόεδρος του  Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Πειραιά  κ. Γιάννης Βουτσινάς, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Τα  Eπιμελητήρια  στη ουσία θα αξιοποιηθούν ως πηγές διοχέτευσης για υφασμάτινες μάσκες  και θα   καλύψουν το κόστος. Τα έσοδα θα δοθούν, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και των συνεργειών που οργανώνει ο Δήμος Πειραιά, σε κοινωνικές δομές και σε νοσοκομεία της πόλης. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τέτοιες ενέργειες και να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες, για να μπορούν να τις διοχετεύσουν και αυτοί αντίστοιχα στους πολίτες, ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, προστατεύοντας και τον κόσμο από τον κορωνοϊό κατά τη διαδικασία συναλλαγής. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.  Να υλοποιεί πάντα συνέργειες και λειτουργίες οι οποίες θα στηρίζουν τους δημότες, τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της πόλης».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Είναι γεγονός ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ιδέα του Δημάρχου Πειραιά, έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να συνεισφέρουμε σε υγειονομικό υλικό  για τις μεγάλες ανάγκες που έχει η πόλη μας. Έτσι λοιπόν θα κατασκευαστούν μάσκες και μάλιστα θα συνεισφέρουν στο κόστος τα Επιμελητήρια του Πειραιά, ώστε αυτές να έχουν χαμηλό αντίτιμο και δια μέσου των καταστημάτων του Πειραιά να διατίθενται στους πελάτες. Είναι μία ιδέα η οποία πραγματικά μπορεί να βοηθήσει, να δημιουργήσει έσοδα και παράλληλα να τροφοδοτήσει με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό τα νοσοκομεία μας που το χρειάζονται τόσο πολύ».

Τη διανομή στα καταστήματα θα αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά. Όσα καταστήματα επιθυμούν να μετέχουν σε αυτή τη δράση, μπορούν να επικοινωνούν με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά στο τηλ 210-41.76.318  και στο e-mail: espireas@otenet.gr

Video με δηλώσεις: 


Σχολιάστε εδώ