ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «Είναι ένα δύσκολο Πάσχα- Ένα ιδιαίτερο Πάσχα» – Πάνω από 20.000 πακέτα τροφίμων από Δήμο Αθηναίων – Αρχιεπισκοπή Αθηνών

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «Είναι ένα δύσκολο Πάσχα- Ένα ιδιαίτερο Πάσχα» – Πάνω από 20.000 πακέτα τροφίμων από Δήμο Αθηναίων – Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μόνο ενωμένοι και με το βλέμμα μας στον άνθρωπο μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά

Κώστας Μπακογιάννης: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε χιλιάδες συνανθρώπους μας

Στο χώρο του Δήμου Αθηναίων στον Βοτανικό απ΄ όπου ξεκινούν καθημερινά χιλιάδες πακέτα τροφίμων και άλλων ειδών που παραδίδονται κατ΄ οίκον σε οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, υποδέχθηκε το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμος Αθηναίων και Αρχιεπισκοπή Αθηνών  συνεργάζονται ακόμα πιο στενά την περίοδο αυτή προκειμένου όλοι οι συνάνθρωποι μας στην Αθήνα που έχουν ανάγκη (άποροι, άστεγοι, ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, τοξικοεξαρτημένοι κ.α.) να νιώσουν -μέσα και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας- ότι δεν είναι μόνοι.

Πάνω από 20.000 είναι οι συνάνθρωποι μας οι οποίοι έλαβαν και θα λάβουν από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την «Αποστολή» πακέτα με διάφορα απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινότητα τους αλλά και γεύματα που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες τους για τις μέρες αυτές. Αυτονόητο είναι πως η διανομή θα συνεχιστεί και μετά τις μέρες του Πάσχα προκειμένου να μην λείψει από κανέναν απολύτως τίποτα σε σχέση με τις ανάγκες διατροφής τους.

Καταλυτική στην προσπάθεια αυτή είναι η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» που έχει τεράστια ανταπόκριση μέσα από τους πολίτες. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα:

-16.800 ωφελούμενοι λαμβάνουν πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ).

-750 οικογένειες υπερήλικων και ευπαθών ομάδων, από τις 4.000 οικογένειες που εξυπηρετούνται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, παραλαμβάνουν πακέτο τροφίμων κατ’ οίκον.

-520 δικαιούχοι του ημερήσιου συσσιτίου του ΚΥΑΔΑ πήραν ήδη από την «Αποστολή» και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κάθε εβδομάδα πλήρες πακέτο τροφίμων, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού.

-500 γεύματα για όλη την ημέρα  διανέμονται σε Δομές του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, Ξενοδοχείο ΙΟΝΙΣ, Εστία Αθηνών), καθώς και σε άστεγους, μέσα από το καθημερινό streetwork.

-Επιπλέον 2.000 οικογένειες ωφελούμενων συσσιτίων ενοριών της Αθήνας  έλαβαν εορταστικό πακέτο τροφίμων για το Πάσχα.

-800 μερίδες με παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό θα διανεμηθούν την ημέρα του Πάσχα στην Πολυδύναμη Δομή Αστέγων αλλά και σε ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο μέσω των ομάδων  streetwork.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, που είχαν άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα εξυπηρετήθηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες από το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus». Ένα πρόγραμμα που είναι στη διάθεση όλων των κατοίκων της Αθήνας μέσα από τον τηλεφωνικό αριθμό 1595.

Επίσης ήδη η «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έχουν προσφέρει μέσω των ενοριών επιπλέον 8.000 δέματα που περιλαμβάνουν και το πασχαλινό αρνί.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζοντάς τον «χώρο αγάπης» και αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για την στήριξη όσων έχουν ανάγκη. «Είναι μία περίοδος που δεν πρέπει να μας χωρίζουν πράγματα, αλλά να μας ενώνουν» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «αυτό που ενώνει αυτή την στιγμή Εκκλησία και Δήμο είναι ότι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις».
Συνεχάρη, επίσης, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» που ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζοντας την συγκίνησή του για το αποτέλεσμα.

Στην δομή αυτή ο Δήμος υλοποιώντας το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους προετοιμάζει κάθε εβδομάδα 18000 δέματα με τρόφιμα και είδη υγιεινής για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας με την Αρχιεπισκοπή, ενώ σήμερα με αφορμή την εορτή του Πάσχα, διέθεσαν 2000 δέματα με τα απαραίτητα τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι, τα οποία θα διανεμηθούν σε απόρους των ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

«Είναι ένα δύσκολο Πάσχα. Ένα ιδιαίτερο Πάσχα» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνοντας πως «μπορεί να αισθανόμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε πολύ κοντά». Ευχαρίστησε, εξάλλου, την Εκκλησία της Ελλάδος, όχι μόνο για την έμπνευση και καθοδήγηση, αλλά και για την έμπρακτη στήριξη. «Ενώνουμε τις δυνάμεις και καταφέρνουμε σε ελάχιστο χρόνο να προσφέρουμε τα απαραίτητα και τα αναγκαία σε 20.000 συνανθρώπους μας που αυτή την στιγμή δοκιμάζονται» υπογράμμισε ο Δήμαρχος και προσέθεσε ότι «δεν θέλουμε κανένας να μείνει μόνος του. Η κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το “μαζί”, είναι η συνεργασία και αποδεικνύεται πως όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Πηγή: Ραδιόφωνο της Εκκλησίας/Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Σχολιάστε εδώ