Ασπίδες προσώπου για προστασία από τον κορονοϊό δημιούργησε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας του Δήμου Πειραιά

Ασπίδες προσώπου για προστασία από τον κορονοϊό δημιούργησε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας του Δήμου Πειραιά

Mια πρωτότυπη, πρωτοποριακή, αλλά πάνω απ’ όλα χρήσιμη πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Πειραιά τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να ανακουφίσει τους γιατρούς και το προσωπικό των Νοσοκομείων του Πειραιά αλλά και να ενισχύσει την άμυνά τους απέναντι στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας στην πράξη την προηγμένη τεχνολογία του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στην πόλη, κατασκεύασε με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης μάσκες προστασίας προσώπου, τις οποίες προσέφερε ήδη στους εργαζόμενους του Τζανείου και στη συνέχεια, αφού η παραγωγή συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς, θα τις προσφέρει και στα άλλα νοσοκομεία του Πειραιά.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, πρόκειται για μια τεχνολογία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά από ΟΤΑ και αποτελεί οδηγό για τις δυνατότητες που δίνει στον καθέναν, είτε είναι Δήμος, είτε επιχειρηματίας, είτε ιδιώτης.

Το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη είναι το πρώτο που λειτουργεί στην Ελλάδα και παρέχει μια διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών και προγραμμάτων που μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση οποιαδήποτε ιδέας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ