Ο Σεντένο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις το πρωϊ της Τετάρτης

Ο Σεντένο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις το πρωϊ της Τετάρτης

To Εurogroup που διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη θα συνεχιστεί, κατά πάσα πιθανότητα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, και ο Πρόεδρος Σεντένο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις στις 10:00 ώρα Βρυξελλών, της Τετάρτης, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του Συμβουλίου.

 

Σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη διεκόπη στις 19:00 και είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει εκ νέου στις 20:00. Ωστόσο η διακοπή παρατάθηκε έως 23:00 (ώρα Βρυξελλών), δηλαδή τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα.

“Είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο και πλέον φιλόδοξο πακέτο που έχει ποτέ προετοιμάσει το Eurogroup”, ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος Σεντένο. “Χτίζει πάνω σε άνευ προηγουμένου προσπάθειες που ήδη έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις και οι νομισματικές αρχές”, σημείωσε ο κ. Σεντένο κατά την έναρξη.

“Τώρα χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για να βοηθήσουμε στην προστασία όσων έχουν επηρεαστεί περισσότερο και να εξασφαλίσουμε ότι η ενιαία αγορά θα εξέλθει της κρίσης χωρίς απώλειες” τόνισε.

Αναμφίβολα αυτό το Εurogroup θα είναι το σημείο αναφοράς για το μέλλον της Ευρωζώνης καθως θα κριθεί το νόημα, ο λόγος ύπαρξης της Ευρωπαικής Ένωσης…

 


Σχολιάστε εδώ