Κ. Καραμανλής: Θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή μετακινήσεων ενόψει Πάσχα (video)

Κ. Καραμανλής: Θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή μετακινήσεων ενόψει Πάσχα (video)

Θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, για την αποφυγή των μετακινήσεων το Πάσχα, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής διευκρινίζοντας ότι οι αυτοκινητόδρομοι δεν θα κλείσουν, καθώς -όπως είπε- ήδη υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα για την αυστηροποίηση των ελέγχων και το επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι αποφάσεις από τον πρωθυπουργό αφού μιλήσει και με τους ειδικούς.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κατακόρυφη μείωση του επιβατικού κοινού, και πως γίνονται κανονικά τα δρομολόγια σε ώρες αιχμής. Συμβούλεψε τους επιβάτες να αποφεύγουν να συνωστίζονται σε αυτά, ενώ υπογράμμισε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απολύμανση των λεωφορείων και των συρμών του μετρό, καθώς και για την προστασία των εργαζομένων.

Μέτρα για τον κλάδο των αερομεταφορών

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι πρόκειται για τον πρώτο κλάδο που έχει πληγεί παγκοσμίως, καθώς το πτητικό έργο έχει μειωθεί σε όλες τις χώρες, για αυτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν ληφθεί ήδη έκτακτα μέτρα για την ενίσχυσή του. Τόνισε ότι και η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, έτσι ώστε να ενταχθούν οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι του κλάδου των αερομεταφορών στους ΚΑΔ για τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ