Covid-19: 119 τα κρούσματα στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Covid-19: 119 τα κρούσματα στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Θετικά στον κορονοϊό, τα 119 δείγματα, από τα 383 που ελήφθησαν από το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο βρίσκεται αρόδο ανοιχτά του Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση του υπουργείο Υγείας το πλοίο που βρίσκεται αρόδου στα ανοιχτά του Πειραιά ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος τόνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά και θα δημιουργηθουν οι κατάλληλες προυποθέσεις για τους νοσούντες. Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί, θα παραμείνουν σε απομόνωση εντός του πλοίου, με την παροχή της σχετικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο ΕΟΔΥ φέρεται να προτείνει προς τις αρχές όσα μέλη του πληρώματος είναι αρνητικά να βγουν από το πλοίο και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο. Τα άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό, θα παραμείνουν επί του πλοίου και την πορεία της υγείας τους θα παρακολουθούν ειδικοί του ΕΟΔΥ. Γι’ αυτό το λόγο, το πλοίο θα πρέπει να δέσει κοντά στο λιμάνι του Πειραιά για να υπάρχει πρόσβαση στα στελέχη του ΕΟΔΥ.

Η διοίκηση του ΟΛΠ σύμφωνα πάντα με με τον ΣΚΑΪ, προσπαθεί να βρει την ιδανική θέση στην οποία θα δέσει το πλοίο και να ακολουθήσουν οι επόμενες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένονται αργότερα σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και οι άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Δύο από τα 20 άτομα που είχαν εντοπιστοί θετικοί την Τετάρτη και ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο “Αττικόν”.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Χαρδαλιάς την Τετάρτη κατα την ενημέρωση για τον Covid-19 είπε ότι το πλοίο ξεκίνησε από το Τσεσμέ για την Ισπανία. Στις 23 Μαρτίου η Τουρκία αρνήθηκε την επιστροφή του και έδεσε στα ανοικτά του Πειραιά. Στις 29 Μαρτίου υπήρξε ενημέρωση για έναν Ελβετό υπήκοο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ 41 άτομα συνολικά βρέθηκαν θετικά και μπήκαν σε απομόνωση. Δύο από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά νοσηλεύονται.


Σχολιάστε εδώ