Παράθυρο για την Α` κατοικία άφησε ο Χρ. Σταικούρας

Παράθυρο για την Α` κατοικία άφησε ο Χρ. Σταικούρας

Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει με επάρκεια τους επόμενους 2- 3 μήνες, χωρίς να γίνει χρήση του «μαξιλαριού ασφαλείας», διατύπωσε μέσω της ΕΡΤ ο ΥΠΟΙΚ, λέγοντας ότι η ύφεση θα είναι παροδική γιατί δεν βασίζεται σε εγγενή προβλήματα.

Σε τουρισμό και ενέργεια τα επόμενα μέτρα

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα καλύπτουν ουσιαστικά τον Απρίλιο, και προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα στοχευμένες πολιτικές, φωτογραφίζοντας τον τουρισμό, τον ξενοδοχειακό κλάδο και τον κλάδο της ενέργειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η κρίση διαρκέσει και τους επόμενους 2 μήνες, η ύφεση στη χώρα θα είναι κοντά στο 3% και το β’ εξάμηνο θα έχει θετικά χαρακτηριστικά.

Για την Α κατοικία

Για το εάν θα παραταθεί η προθεσμία για το καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, είπε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή. Ανέφερε ότι, παρά την κρίση, οι πολίτες συνεχίζουν να υποβάλλουν αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα και έως τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 3.100 αιτήσεις. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η κουλτούρα πληρωμών και πως «για τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα, επιδιώκουμε και θέλουμε να πληρώνουν».

Μειώσεις μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Τέλος, σε ερώτηση εάν εξετάζονται μειώσεις μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δήλωσε πως «σήμερα δεν εξετάζεται αυτό. Εάν η έκταση της κρίσης είναι αυτή που προσδοκούμε, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι» επιβεβαιώνοντας το. κυριακάτικο αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Παρόν» με τίτλο «60% κούρεμα των μισθών του Δημοσιου» που σημαίνει ότι το κούρεμα των μισθών του Δημοσίου είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, απλώς δεν έχει αποφασισθεί πότε θα ισχύσει.

Με πληροφορίες και απο την ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ