ΣΥΡΙΖΑ: Περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι/ες στον Τουρισμό μένουν εκτός επιδοτήσεων – Καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα

ΣΥΡΙΖΑ: Περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι/ες στον Τουρισμό μένουν εκτός επιδοτήσεων – Καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα

Πραγματοποιήσαμε σήμερατηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ΠΟΕΕΤ, κ. Γιώργο Χότζογλου, μετά και τις σημερινές πρωινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την τηλεδιάσκεψη η Τομεάρχης Τουρισμούς της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Κ.Νοτοπούλου δήλωσε:

«Μάταια ανέμεναν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό την ανακοίνωση του νέου πακέτου κυβερνητικών μέτρων για την επούλωση των ζημιών που έχει επιφέρει η κατάρρευση της τουριστικής δραστηριότητας. Γι’ ακόμη μια φορά η κυβέρνηση αδιαφορεί και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους που αφορούν την επιβίωση τους, επιδεικνύοντας αναλγησία.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας εξακολουθεί να αφήνει εκτός των ρυθμίσεων εργαζόμενους/ες που το επίδομα ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά και αυτών που λήγει τον Απρίλιο του 2020, εργαζόμενους/ες που δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων και ως εκ τούτου έλαβαν μόνο το ειδικό εποχικό επίδομα, εργαζόμενους/ες με συμβάσεις μιας ημέρας, καθώς και εργαζόμενους/ες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του κλάδου.

Περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι/ες μένουν εκτός επιδοτήσεων και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό ορίζοντα, καθώς ακόμα δεν είναι ορατό το χρονικό σημείο επανέναρξης της τουριστικής δραστηριότητας και η δυναμική την οποία θα έχει. Παράλληλα, στις 31/3/2020 λήγει η κλαδική σύμβαση για χιλιάδες εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και το αρμόδιο Υπουργείο κωφεύει προκλητικά.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα:

–    να περιληφθούν στο σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων όλοι οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων.

–   Να καλύψει το σύνολο του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων

–    να δοθεί τουλάχιστον 3μηνη παράταση στην μετενέργεια  της για τους εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι η αξία του τουριστικού μας προϊόντος βασίζεται στους εργαζόμενους, όπως κατά καιρούς ευαγγελίζεται, ας πράξει την ύστατη ώρα το αυτονόητο. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και επιβίωσης».


Σχολιάστε εδώ