Στηρίζει αλλά και τα ψάλλει στην κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ

Στηρίζει αλλά και τα ψάλλει στην κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ

Ανοίγει μέτωπα με την κυβέρνηση και ανεβάζει τους τόνους για εργασιακά και οικονομία το Κίνημα Αλλαγής, τη στιγμή που κινείται συναινετικά ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, επισημαίνοντας μάλιστα πως κάποιες από τις προτάσεις που καταθέτει για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη στήριξη του ΕΣΥ τις έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Στην αιχμή της κριτικής του ΚΙΝΑΛ προς την κυβέρνηση είναι τα εργασιακά αλλά και η οικονομία, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει πως αυτή η κρίση δεν είναι ευκαιρία για να εφαρμόσει τις ιδεολογικές εμμονές της και να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις.

Στο στόχαστρο έχει μπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, την οποία χαρακτηρίζει «δώρο» για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, ενώ τονίζουν ότι δεν έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου επανέφεραν το αίτημα για απόσυρση της ΠΝΠ που μειώνει κατά 75% τις αμοιβές των εργαζομένων καθώς και την τροπολογία για την έμπρακτη αναγνώριση των ανθρώπων που είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή.

Όπως μάλιστα σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με υπευθυνότητα τις προτάσεις για να κρατηθεί η βάση της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας, προβάλλοντας την απαίτηση για αποτελεσματική και δίκαιη πολιτική για να βγει η κοινωνία όρθια και με τα δικαιώματα χωρίς γύψο.

Τέλος, το Κίνημα Αλλαγής επιμένει να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους δικηγόρους, ζητάει τρίμηνη αναστολή για όσους έχουν υπαχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και υποστηρίζει ότι πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα οι μικρομεσαίοι σε ΟΕ, ΕΕ και ΙΚΕ.


Σχολιάστε εδώ