Ο ηττημένος Ερντογάν αδειάζει τον Έβρο: Η Jadarma που τους πήγε, τώρα τους διώχνει με τη βία

Ο ηττημένος Ερντογάν αδειάζει τον Έβρο: Η Jadarma που τους πήγε, τώρα τους διώχνει με τη βία

Ξαφνικά άδειασε ο Εβρος από μετανάστες – Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό

Εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού στον Εβρο, καθώς τα ξημερώματα εκκενώθηκε ο καταυλισμός των μεταναστών απέναντι από τις Καστανιές.

Όλα δείχνουν πως οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία, με πιθανό προορισμό την Κωνσταντινούπολη ή κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές Αρχές.

Υπο τον φόβο εικόνων από τις Καστανιές της εξάπλωσης του Κορωνοϊού και ανθρώπων να υποφέρουν από τον ιό, η Άγκυρα φαίνεται ότι σπεύδει άρον άρον και ακριβώς δυο ημέρες πριν συμπληρωθεί μήνας, να αποσύρει όλο το μεταναστευτικό πλήθος που η ίδια οδήγησε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Αυτή είναι μια βασική εκτίμηση των Ελληνικών αρχών για την εξέλιξη των τελευταίων ωρών που εκτυλίσσεται στον Έβρο.

Άλλωστε πριν λίγα 24ωρα τον γύρω του διαδικτύου και των διεθνών πρακτορείων έκαναν εικόνες με απολύμανση ανάμεσα στις χιλιάδες σκηνές που είχαν στηθεί στο Παζάρ Γκιουλέ.

Ήδη ο κορωναϊός φαίνεται ότι έχει χτυπήσει για τα καλά τη γείτονα η οποία έχει κληθεί αυτή τη στιγμή να διαχειριστεί και το σοβαρό πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με την παράσυρση χιλιάδων μεταναστών στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Από τις νυχτερινές ώρες ακόμη και με βίαιες κινήσεις οι άνδρες της Jadarma προωθούν σε λεωφορεία που έφτασαν στις Καστανιές τους μετανάστες, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μάλιστα σε μια κίνηση εξαναγκασμού, έβαλαν φωτιές σε σκηνές που διέμεναν οι μετανάστες στον πρόχειρο καταυλισμό που είχαν δημιουργήσει εδώ κι έναν μήνα μέσα στο σπάνιο δάσος των Καστανιών το οποίο έχει υποστεί σοβαρότατο οικολογικό πλήγμα.

Ακόμη και αυτή την ώρα, περίπου δώδεκα ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια απομάκρυνσης- όπως όλα δείχνουν- των μεταναστών υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος πίσω από το Τουρκικό φυλάκιο στις Καστανιές το οποίο ωστόσο περιορίζεται από τον κλοιό που έχουν δημιουργήσει οι στρατοχωροφύλακες.

Πάντως παρά την εξέλιξη αυτή οι Ελληνικές αρχές δεν εφησυχάζουν, οι εντολές από την ηγεσία των ΕΔ και της ΕΛ.ΑΣ είναι η πλήρης εγρήγορση. Μάλιστα ανώτατες πηγές σημείωναν ότι το επίπεδο επιφυλακής παραμένει το ίδιο σε Έβρο και νησιά μέχρι μέχρι να φανεί τις επόμενες ώρες ή και ημέρες ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, ύστερα από αυτή την κίνηση που έγινε δυο ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από εκείνη που ξέσπασε η κρίση της ασύμμετρης απειλής στον Έβρο.

Πηγή: Hellas Journal


Σχολιάστε εδώ