Covid-19: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μερικό lockdown σε 30 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας

Covid-19: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μερικό lockdown σε 30 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων στην χώρα, για τον περιορισμό μετάδοσης του κορoνοϊού.

Αφού περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις διαστάσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, ο Ερντογάν δήλωσε πως σε συμφωνία με την επιτροπή ειδικών στη χώρα επιβάλλονται νέα περιοριστικά μέτρα.

 

Πλέον, θα απαιτείται ειδική άδεια του κράτους για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν υπεραστικά ταξίδια εντός της Τουρκίας και όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ευέλικτο σύστημα εργασίας για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να μείνουν περισσότεροι πολίτες στα σπίτια τους. Επίσης, κλείνουν στο κοινό από το Σαββατοκύριακο πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι.

Δεκαεπτά επιπλέον θάνατοι εξαιτίας του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 92. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 2.069 φτάνοντας τα 5.698, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.


Σχολιάστε εδώ