Νοτοπούλου: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης – Δεκάδες χιλιάδες οι απολύσεις το μήνα Μάρτιο πριν την κρίση του κορονοϊού

Νοτοπούλου: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης – Δεκάδες χιλιάδες οι απολύσεις το μήνα Μάρτιο πριν την κρίση του κορονοϊού

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει πως «τα μέτρα ης Κυβέρνησης της ΝΔ δείχνουν ήδη τα αποτελέσματά τους και την ανεπαρκειά τους».

Χαρακτηριστικά τονίζει ότι «μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις το μήνα Μάρτιο πριν την κρίση του κορονοϊού, τις νεοφιλελεύθερες αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ στο θεσμικό πλαίσιο για την Εργασία, αλλά και τα ανεπαρκή, αντιλαϊκά, υφεσιακά μέτρα που εκείνη λαμβάνει κατά την υγειονομική κρίση, η κατάσταση επιδεινώνεται».

Και συνεχίζει: «Ήδη, στον τομέα των αερομεταφορών, μεγάλη εταιρεία handling δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 300 εργαζομένων, για τους οποίους η κυβέρνηση δεν είχε προβλέψει καν να επιδοτηθούν με το επίδομα των 533 ευρώ- και εφαρμόζει το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Δυστυχώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, ιδίως στον κλάδο του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Ενώ το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει ανασταλεί και ο δημοσιονομικός χώρος υπάρχει, δηλαδή το μαξιλάρι των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ,

Ενώ σε όλη την Ευρώπη τα κράτη καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων,

Στη χώρα μας επιστρέφουμε στην κανονικότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: τις απολύσεις, την ανεργία και την ύφεση.

Είναι η ώρα της ευθύνης όλων μας. Δεν επιτρέπονται ούτε ολιγωρίες ούτε νεοφιλελεύθεροι δογματισμοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή» καταλήγει η κ. Νοτοπούλου.


Σχολιάστε εδώ