Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί ασθενείς σε σχέση με τον κορονοϊό

Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί ασθενείς σε σχέση με τον κορονοϊό

Πολύτιμες οδηγίες ζωής σε σχέση με τον κορονοϊό δίνει το METROPOLITAN HOSPITAL για τους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες της International Diabetes Federation (Europe):

Οι άνθρωποι με διαβήτη, σε περίπτωση λοίμωξης από τον ιό, εντάσσονται στις κατηγορίες υψηλού κίνδυνου για την εμφάνιση σοβαρής νόσου (ομοίως με τη γρίπη). Έτσι, λοιπόν, είναι καλύτερο να προετοιμαστούν από πριν για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που νοσήσουν, για παράδειγμα να έχουν διασφαλίσει ότι έχουν πρόσβαση στα τηλέφωνα επικοινωνίας του γιατρού τους και να έχουν φροντίσει να προμηθευτούν επαρκείς ποσότητες φαρμάκων και αναλώσιμων για μέτρηση γλυκόζης στο σπίτι, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να βγουν έξω σε περίπτωση ασθένειας.

Εάν αρρωστήσουν από τον ιό, μπορεί να συμβεί μια απορρύθμιση του γλυκαιμικού τους έλεγχου κατά τη διάρκεια της νόσου.

Θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που παρατίθενται παρακάτω, στον πίνακα οδηγιών για τις μέρες ασθένειας. Οι οδηγίες αυτές προτείνονται για κάθε στρεσογόνο κατάσταση, έτσι ώστε να μειωθεί η απορρύθμιση του σακχάρου των διαβητικών ασθενών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ασθενείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους για οδηγίες σχετικά με το πόσο συχνά θα πρέπει να παρακολουθούν το σάκχαρό τους, για να τους διασφαλίσει επαρκείς ποσότητες φαρμάκων (ιδίως ινσουλίνης) και να τους ενημερώσει για τις τροποποιήσεις που χρειάζεται να κάνουν στα φάρμακα και τη δίαιτα τους.

Οδηγίες για τις μέρες ασθένειας ανθρώπων με διαβήτη

♦ Φροντίστε να είστε ενυδατωμένοι,
♦ Μετράτε τακτικά το σάκχαρό σας,
♦ Μετράτε τακτικά τη θερμοκρασία σας,
♦ Αν λαμβάνετε ινσουλίνη σε πολλαπλές ενέσεις, κάντε μέτρηση κετονών,
♦ Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ