Σεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε τις Κουρίλες Νήσους της Ρωσίας

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε τις Κουρίλες Νήσους της Ρωσίας

Σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ έπληξε τις Κουρίλες Νήσους της Ρωσίας, προκαλώντας ανησυχία για τσουνάμι, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές ανέφεραν μόνο μικρά κύματα και όχι απώλειες ή ζημιές.

Οι μετεωρολογικές αρχές της Ιαπωνίας δεν έβγαλαν συναγερμούς για τσουνάμι, ενώ οι αμερικανικές αρχές ακύρωσαν συναγερμό για τη Χαβάη μετά τον σεισμό κοντά στις Κουρίλες, μεταξύ του Ειρηνικού και της Θάλασσας Οχότσκ.

«Ένα κύμα τσουνάμι έφτασε στο Σεβερο-Κουρίσλκ στις 15.15 στην περιοχή της Σαχαλίνης» μετέδωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης της Ρωσίας. «Το ύψος του κύματος ήταν περίπου 50 εκατοστά».

Οι κάτοικοι θα παρέμεναν σε ασφαλείς ζώνες σε υψηλότερο έδαφος, ανέφεραν οι υπηρεσίες, ενώ η απειλή τσουνάμι παραμένει- προσθέτοντας πως απόφαση για ματαίωση του συναγερμού θα λαμβανόταν αργότερα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό των ΗΠΑ ανέφερε πως η Δυτική Ακτή, η Αλάσκα και η Βρετανική Κολούμπια του Καναδά δεν διέτρεχαν κίνδυνο. Ωστόσο, πρόσθεσε πως κάποιες παραλιακές περιοχές των ΗΠΑ ίσως να βιώσουν αβλαβείς μεταβολές στάθμης της θάλασσας.

Ο σεισμός, 218 χλμ νότια- νοτιοανατολικά της πόλης Σεβερο-Κουρίλσκ, χτύπησε σε βάθος 56,7 χλμ, ανέφερε το USGS (US Geological Survey). Αρχικά το USGS είχε κάνει λόγο για 7,8 Ρίχτερ, μα αναθεώρησε στα 7,5.

Με πληροφοριες απο το huffingtonpost.gr


Σχολιάστε εδώ