Covid-19: Σε Καραντίνα ο Έχινος Ξάνθης!

Covid-19: Σε Καραντίνα ο Έχινος Ξάνθης!

“Εννέα άτομα στην Ξάνθη τις τελευταίες έξι μέρες βρέθηκαν θετικοί. Από τις 6 το απόγευμα κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση η περιοχή και επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός”.

Σε καραντίνα τέθηκε το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, από τις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης και για δύο εβδομάδες.

«Καλούμε τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι υψηλότατος», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από τη γνωστοποίηση πως ο 66χρονος που έχασε τη ζωή του ήταν κάτοικος χωριού (του Εχίνου) του συγκεκριμένου Δήμου, και την καταγραφή εννέα κρουσμάτων κορωνοϊού και μετά από το αποτέλεσμα των μαθηματικών μοντέλων που “έτρεξε” η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Ξάνθης:

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του”. Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά οχτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα τέσσερα στην πόλη, τρεις στην ορεινή ζώνη και ένα στη Διομήδεια», σύμφωνα με πληροφορίες από το newpost.gr


Σχολιάστε εδώ