Πάγωσαν όλοι στο Μαξίμου

Πάγωσαν όλοι στο Μαξίμου

Με το που έγινε γνωστό ότι η σύζυγος του υφυπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός. Αλλά και γενικότερα στην κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι ήταν δεκάδες εκείνοι (υπουργοί, σύμβουλοι – συνεργάτες του πρωθυπουργού κ.ά.) που τις προηγούμενες ημέρες είχαν έρθει σε… απόσταση αναπνοής.

Ο μεν κ. Πέτσας οδηγήθηκε στην… αυτοαπομόνωση, ενώ όλοι οι άλλοι μπήκαν αναγκαστικά στη διαδικασία να κάνουν το τεστ για να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί από τον ιό. Μεταξύ αυτών και ο Κυρ. Μητσοτάκης, το δείγμα του οποίου ήταν αρνητικό. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει κανένα… ανησυχητικό αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον…


••• «Ο πρωθυπουργός απέκτησε την Πρόεδρο που ήθελε. Θα δούμε στη συνέχεια αν ήταν και η Πρόεδρος που χρειαζόταν. Άλλωστε μια καλή υποψήφια και μια καλή Πρόεδρος δεν είναι πάντα το ίδιο πράγμα», έγραψε στα «Εμπιστευτικά» του ο Γιάννης Πρετεντέρης.

••• Θριαμβική ιαχή του Ανδρέα Δρυμιώτη, συμβούλου επιχειρήσεων, από την κατάληξη του άρθρου του στην «Καθημερινή»: «Κυριάκο, βάστα γερά και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι μαζί σου». Γκάλοπ έκανε;

••• «Ο Έβρος είναι κλειστός και πρόσφατα χαρακτηρίσθηκε ως η ‘‘ασπίδα’’ της Ευρώπης. Ας μην κρυφτούμε πίσω από αυτή την ασπίδα. Ήρθε η ώρα να ανοίξει μια συζήτηση που θα αφορά μια βιώσιμη πολιτική για τη μετανάστευση στην ΕΕ», επισημαίνει ο Τζιανλούκα Ρόκο, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας, περιφερειακός συ­ντονιστής Έκτακτης Βοήθειας.

••• «Νεροπίστολο, δηλαδή, αντί για μπαζούκας, στη λογική μιας ΕΕ που εγκληματεί για άλλη μια φορά, αντιδρώντας στην κρίση που έρχεται με ‘‘τονωτική ένεση’’ κάτω του 0,001% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ», χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Με τα πόδια θα επιτρέπεται η κυκλοφορία;

Επισήμως από την κυβέρνηση διαψεύδουν κατηγορηματικά και σε κάθε ευκαιρία το ενδεχόμενο –λόγω της επιδημίας του κορονοϊού– να επιβληθεί καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα. Ανεπίσημα το σενάριο αυτό έχει συζητηθεί κι εξεταστεί σε κάθε λεπτομέρεια τόσο στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, όσο και στις υπό τον πρωθυπουργό συσκέψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να αποφύγει να πάρει ένα τόσο αυστηρό μέτρο λόγω της αναστάτωσης που θα προκληθεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι στην κυβέρνηση που εκτιμούν ότι η κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα αποφύγει ένα τόσο επώδυνο μέτρο.


Δεν ήταν το καλύτερο το κλίμα για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που έγινε την περασμένη Δευτέρα για το κλείσιμο των εκκλησιών προκειμένου να προφυλαχθεί ο λαός από την επέλαση του κορονοϊού. Αρκετοί από τους Μητροπολίτες απαιτούσαν να μείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες στους πιστούς. Ο λόγος; Έχουν αρχίσει οι… ψίθυροι για τη διαδοχή του Ιερώνυμου. Και κάποιοι μιλούν για κίνδυνο διχασμού της Εκκλησίας.
Παντού σύννεφα…


Λουκέτο έβαλε και η Βουλή! Θα λειτουργεί μόνο μία μέρα, μήπως και χρειαστεί να ψηφιστεί κανένας έκτακτος νόμος. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος μπαίνει στο ψυγείο. Φρόντισε ακόμη και για αυτό ο κορονοϊός.


Αγγελία έβαλε ο φίλος μου ο Κώστας Ξυλούρης! «Αναζητείται ένας ηγέτης με ανάστημα», γράφει.
Δηλαδή, τι… ύψους να είναι; Αν είναι πάνω – κάτω 1,70, καλύπτει τις προδιαγραφές της αγγελίας;
Ο… ευρών τι αμοιβή θα πάρει, Κώστα;

Α, και κάτι ακόμη. Τι πρέπει να είναι; Δεξιός, κεντρώος ή αριστερός;


Διαταγή του αφεντικού και τα… σκυλιά δεμένα! Οι παρέες καλά θα κάνουν να μετριούνται για να μην είναι πάνω από 10 άτομα, γιατί απαγορεύεται και στο άψε – σβήσε θα βρεθούν και οι 10 στο… μπαλαούρο. Κι αν δεν έχουν 1.000 ευρώ να πληρώσουν το πρόστιμο, θα τη βγάλουν και οι 10 όλη τη νύχτα στο κρατητήριο. Δεν παίζει ο Κυριάκος.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ