Η Εκκλησία τού φταίει του φιλοσόφου κ. Στ. Ράμφου

-Στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια, όταν μαρτύρησε ο ελληνικός λαός, ήταν απών, όπως και στα εθνικά μας θέματα

Ξιφούλκησε κατά της Εκκλησίας και ο φιλόσοφος κ. Στέλιος Ράμφος. Ενοχλήθηκε γιατί η Εκκλησία δεν πρόσφερε στο πιάτο ό,τι της ζητούσε επιτακτικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτά­κης, να βάλει δηλαδή λουκέτο στους ναούς. Γιατί και εκεί… «κολλάει» ο κο­ρονοϊός στους πιστούς που πάνε να προσευχηθούν. Και δεν κρύβει τη χαρά του ο φιλόσοφος κ. Στ. Ράμφος για τον… θρίαμβο του Μητσοτάκη κατά της Εκκλησίας: «Με την αντίδρασή του σε αυτή την αμφίθυμη απόφαση της Ιεραρ­χίας, η συμπεριφορά του Μητσοτάκη ήταν καθαρά ηγετική»!

Η κυβέρνηση ζητούσε την ευθύνη και τώρα «στην Ανατολική Εκκλησία θα βάλουν μέσα στο παιχνίδι τον χρόνο με τη μορφή της ευθύνης»!

Ό,τι πείτε, κύριε Ράμφο. Κι έτσι: «Για πρώτη φορά θα μπει ο χρόνος, δηλαδή η αίσθηση του πραγματικού, μέσα στις πνευματικές ανάγκες. Αυτό ήταν ο λόγος που δεν μπορούσε να εξελιχθεί η κοινωνία μας». Τώρα πλέον θα τρέχει… Δικαίωμα του κ. Στ. Ράμφου, και του κάθε «Ράμφου», να έχει τις απόψεις του, να τις προβάλλει και να τις υποστηρίζει.

Ένα δημόσιο πρόσωπο, όμως, κύριε Ράμφο, δεν αρκεί να ανεμίζει τη σημαία της εξέλιξης της κοινωνίας. Πρέπει και να αγωνιά για την πορεία της χώρας του, της Ελλάδας, και για τα εθνικά μας θέματα, όταν μάλιστα έχουμε απέναντι τον Τούρκο, που δεν κρύβει την αρπακτικότητά του, αλλά και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού, με προτεραιότητα τον αδύναμο Έλληνα. Και σε αυτό το μέτωπο, κύριε Ράμφο, είστε μονίμως ΑΠΩΝ! Όπως απών ήσασταν και αυτά τα δέκα μαρτυρικά χρόνια της κρίσης, του μνημονιακού μαρτυρίου που έζησε η ελληνική οικογένεια, με πάνω από 600.000 Έλληνες να αναγκάζονται να φύγουν στην ξενιτιά. Δυο λόγια στήριξης της πατρίδας μας δεν είπατε. Η Ελλάδα, κύριε Στέλιο Ράμ­φο, έμεινε όρθια χάρη στους απλούς πολίτες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ