Covid-19: Νέα τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας από τον Δήμο Ιλίου

Covid-19: Νέα τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας από τον Δήμο Ιλίου

Στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, προχωρά από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, ο Δήμος Ιλίου, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19.

Ειδικότερα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι).

Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους στα βασικά αγαθά που αφορούν την διατροφή και την υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα αξιολογούν κάθε αίτημα και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.

Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 16:00, στα τηλέφωνα: 2132030007 – 2132030011, καθώς επίσης και στο e-mail: homehelp@ilion.gr.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με στόχο να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις συμπολιτών μας που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, η οποία επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Χρέος είναι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πολιτών και τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων. Μένουμε σπίτι. Εξυπηρετούμαστε από τον Δήμο».


Σχολιάστε εδώ