ΣΥΡΙΖΑ: Δωρεάν internet, ομιλία και απρόσκοπτη πρόσβαση στις τηλεπικοινωνίες για όλους τους πολίτες λόγω πανδημίας

ΣΥΡΙΖΑ: Δωρεάν internet, ομιλία και απρόσκοπτη πρόσβαση στις τηλεπικοινωνίες για όλους τους πολίτες λόγω πανδημίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Θεσπρωτίας και Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής Μάριου Κάτση, ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε οι εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να παρέχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε όλες τις υπηρεσίες τους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού 2019–nCoV.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν ιδίως την ανάγκη για άμεση αναστολή κάθε διακοπής σύνδεσης και επανασύνδεση όλων των συνδέσεων που έχουν διακοπεί λόγω οφειλών, την παροχή δωρεάν πακέτων χρόνου ομιλίας, sms και δεδομένων internet κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες των εταιριών για όσο διάστημα είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα, καθώς και την ελάφρυνση τρεχουσών οφειλών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των επιχειρήσεων που έκλεισαν ή θα κλείσουν από τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι τα αναγκαία προληπτικά περιοριστικά μέτρα για την περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της  νόσου του κορονοϊού, αναμένεται αναπόφευκτα να έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνική ζωή του γενικού πληθυσμού, δημιουργώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα αναγκαστούν να παραμείνουν κλειστές, ή θα ενεργοποιήσουν διαδικασίες τηλεργασίας. Ταυτόχρονα αναμένεται να υπάρξει ευρύτατος περιορισμός των μετακινήσεων και των κοινωνικών επαφών, ενώ συμπολίτες μας που νοσούν αναγκάζονται να παραμείνουν σε κατ’ οίκον νοσηλεία. Συνεπώς, η δυνατότητα να έχουν όλοι ανεξαιρέτως πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, είναι βασικό και αναγκαίο στοιχείο για τη διατήρηση της όποιας οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας.

Οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας είναι ώρα να στηρίξουν έμπρακτα το κοινωνικό σύνολο αυτές τις δύσκολες μέρες, και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανταποδίδοντας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τα υψηλά κέρδη που έχουν αποκομίσει για δεκαετίες από τη δραστηριότητά τους.


Σχολιάστε εδώ