Covid-19 κορoνοϊός: Στουρνάρας – τραπεζίτες αποφασίζουν για τα δάνεια

Covid-19 κορoνοϊός: Στουρνάρας – τραπεζίτες αποφασίζουν για τα δάνεια

Σύσκεψη πραγαματοποιείται με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών ομίλων

Σύσκεψη πραγαματοποιείται με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών ομίλων, όπως αναφέρει το tovima.gr, στην οποία θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την εξυπηρέτηση των δανείων από εδώ και στο εξής, με δεδομένες τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην εγχώρια αγορά από την εξάπλωση του Κορωνοϊού.

Τραπεζικές πηγές χαρακτηρίζουν αυτονόητη την παροχή περιόδου χάριτος για επιχειρήσεις που τίθενται εκτός λειτουργίας με κρατική εντολή, οι οποίες πλέον αφορούν την πλειονότητα των κλάδων, καθώς από την Τετάρτη θα κλείσουν και όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Ωστόσο, κάθε αναστολή στις πληρωμές υπό φυσιολογικές συνθήκες οδηγεί σε σχηματισμό προβλέψεων και σε αύξηση των δεικτών καθυστερήσεων.

Για το λόγο αυτό θα εξεταστούν με τον κ. Στουρνάρα οι δυνατότητες χαλάρωσης των σχετικών κανονισμών, ώστε να μην εγερθούν ζητήματα κεφαλαιακής επάρκειας στο τραπεζικό σύστημα.

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο οι δείκτες ιδίων κεφαλαίων, όσο και η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται σήμερα σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, επιτρέποντας τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων ανακούφισης των δανειοληπτών.

Πηγή: tovima.gr


Σχολιάστε εδώ