Χειροπέδες σε 45 επιχειρηματίες που άνοιξαν τα καταστήματά τους – Το αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Χειροπέδες σε 45 επιχειρηματίες που άνοιξαν τα καταστήματά τους – Το αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκαν 45 επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα από την περασμένη Πέμπτη, καθώς αγνόησαν την εντολή διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων τους για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να λειτουργούν φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου, για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλη την επικράτεια 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα και συγκεκριμένα:
– 12 στην Αττική,

– 6 στη Δυτική Ελλάδα,

– 6 στη Θεσσαλία,

– 5 στη Δυτική Μακεδονία,

– 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

– 3 στην Κρήτη,

– 3 στο Νότιο Αιγαίο,

– 2 στην Πελοπόννησο,

– 2 στην Ήπειρο και

– 1 στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνάνθρωπους τους. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Από όλες και όλους. Η αστυνομία κάνει ελέγχους και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου. Υπάρχουν ωστόσο ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν. Όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, η συμπεριφορά αυτή συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Εάν συνεχίσουν θα αντιμετωπισθούν ανάλογα».

Πηγή: news247.gr


Σχολιάστε εδώ