ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ απά τον COVID-19 για τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ απά τον COVID-19 για τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΒΕΠ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «COVID-19» ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

1. Προμηθευτείτε με όλα τα απαραίτητα είδη προσωπικής υγιεινής
Ακολουθήστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για λήψη προσωπικών μέτρων προφύλαξης από τον ιό COVID-19. Για το προσωπικό της επιχείρησης σας προμηθευτείτε υγρό σαπούνι, αντισηπτικό ή οινόπνευμα και όπου απαιτείται γάντια και μάσκες.
2. Ενισχύστε τις υπηρεσίες καθαρισμού
Ενισχύστε τις υπηρεσίες καθαρισμού χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένα απολυμαντικά υλικά μετά το πέρας του τακτικού καθαρισμού, είτε αυξήστε τις ώρες καθαρισμού. Φροντίστε να απολυμαίνονται καθημερινά μεταλλικές επιφάνειες, πόμολα, γραφεία reception, χώροι υγιεινής και οποιεσδήποτε επιφάνειες ή σημεία αγγίζετε με μεγαλύτερη συχνότητα, είτε είναι περισσότερο εκτεθειμένα.
3. Πραγματοποιήστε προαιρετικά και προληπτικά Μικροβιοκτονία
Η Μικροβιοκτονία γίνεται με νεφελοψεκασμούς κοινούς ή ψυχρής ομίχλης. Οι εταιρίες απολύμανσης εφαρμόζουν ειδικά σκευάσματα, που είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, με τη μέθοδο του ψεκασμού ή της εκνέφωσης. Για τη μικροβιοκτονία κοινοχρήστων χώρων, χώρων γραφείων, τουαλετών ή άλλων χώρων όταν υπάρξει ανάγκη, πραγματοποιούνται εφαρμογές με μικροβιοκτόνο σκεύασμα, από ειδικό συνεργείο και πάντα με τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Μετά το πέρας της εφαρμογής και για διάστημα τριών (3) ωρών είναι απαραίτητο ο χώρος να παραμείνει κλειστός και γιαυτό προτείνεται να γίνεται εκτός ωρών εργασίας. Στον νεφελοψεκασμό η εφαρμογή πραγματοποιείται στο εσωτερικό των κτιρίων με ειδική ηλεκτρική συσκευή, η οποία προκαλεί λεπτότερο διαμερισμό του ψεκαστικού διαλύματος, ώστε μέσα στο χώρο να αναπτύσσεται μία ψυχρή ομίχλη η οποία καλύπτει όλες τις επιφάνειες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα παραπάνω είναι μόνο προληπτικά μέτρα προστασίας και όχι καταστολής. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος συνδεδεμένο με τον χώρο εργασίας σας,
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ τον ΕΟΔΥ στο 1135 και ενημερωθείτε από τον σύνδεσμο: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19

Σχολιάστε εδώ