Covid-19 Κορoνοϊός: Στα 117 κρούσματα στην Ελλάδα – 10 τα «ορφανά»

Covid-19 Κορoνοϊός: Στα 117 κρούσματα στην Ελλάδα – 10 τα «ορφανά»

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 30 νέα κρούσματα και η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στα 117 είναι τα συνολικά κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα – 10 εξ αυτών δεν ιχνηλατούνται νώ άλλα 15 διερευνώνται ακόμα.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, από αυτά, τα 107 προέρχονται από γνωστή πηγή, τα 82 είναι εισαγόμενα, τα 25 προέρχονται από τις επαφές τους και τα 10 είναι «ορφανά», χωρίς δηλαδή γνωστή προέλευση μετάδοσης της νόσου.

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι έχουμε ακόμη 15 κρούσματα στα οποία συνεχίζεται η διερεύνηση. Εφόσον επιβεβαιωθούν και αυτά, θα μιλάμε για 33 συνολικά νέα κρούσματα στη χώρα μας.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε 3 ασθενείς, ένας επιπλέον από χθες, νοσηλεύονται πλέον σε ΜΕΘ, και 2 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Δείτε live την ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Τσιόδρας: Σημαντικό μέτρο κατά του κορωνοϊού ο αυτοπεριορισμός
«Το σημαντικότερο μέτρο είναι ο αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης. Θα πάρει 3 βδομάδες ακόμη για να δούμε τι συμβαίνει» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχουν παρθεί τα περισσότερα από τα μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς για τον περιορισμό των κοινωνικών συναθροίσεων. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστεί να παρθούν πολλά περισσότερα μέτρα».

Ο λοιμωξιολόγος ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν όσο το δυνατόν την διασπορά της νόσου. «Να το δούμε όλοι με αίσθημα ευθύνης και να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες» είπε.

 


Σχολιάστε εδώ