Μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό ζητάει η Σπυράκη στο Κοινοβούλιο

Μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό ζητάει η Σπυράκη στο Κοινοβούλιο

Επείγοντα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό ζητείται με Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η κα Σπυράκη σημείωσε ότι το 25% του ελληνικού ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό και κάλεσε το Ευρωκοινοβούλιο να συζητήσει από το Συμβουλίου και την Κομισιόν να παράσχει ευελιξία στις κρατικές ενισχύσεις ώστε να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται.Η ευρωβουλευτής επισήμανε ακόμα την ανάγκη να υποστηριχθεί άμεσα το ΕΣΥ με προσωπικό για τα 150 κρεβάτια στις ΜΕΘ που δεν λειτουργούν και πρότεινε την πλήρη εμπλοκή των ιδιωτών γιατρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας της κας Σπυράκη:
«Επίτροπε Κυριακίδη
Η αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που προκαλεί η μετάδοση του κορωνοϊού απαιτεί γενναία χρηματοδότηση, ισχυρή πολιτική βούληση και εμπλοκή όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα καλούμε την Κομισιόν  και το Συμβούλιο να προχωρήσει γρήγορα στην υιοθέτηση έκτακτης ευελιξίας στους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις προκειμένου τα κράτη μέλη να μπορούν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που πλήττονται.Στην χώρα μου,την Ελλάδα ο τουρισμός δίνει το 25% του ΑΕΠ και οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό πλήττονται πρώτες απ’ όλους. Γιαυτό ειδικά για την Ελλάδα είναι απαρατήρητο να υπάρχει ευελιξία και στο σκέλος των πρωτογενών πλεονασμάτων δεδομένου ότι το ένα τέταρτο της οικονομικής μας δραστηριότητας χρειάζεται στήριξη τώρα και όχι αύριο .Είναι επίσης απαραίτητο να επιδεικνύουμε ως κράτη μέλη αλληλεγγύη στην πράξη και όχι να περιχαρακωνόμαστε. Για παράδειγμα να απαγορεύουμε την εξαγωγής της ιατρικής μάσκας αντί να ενισχύσουμε την παραγωγή της ή να τις επιτάσσουμε. Είναι απαραίτητο και μπορούμε να το κάνουμε να εξασφαλίσουμε την επάρκεια σε φάρμακα και σε απαραίτητα άλλα υποστήριγματα προκειμένου προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον Ιό.Είναι τέλος απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του Ιού να εμπλακούμε όλοι.Να εμπλακούν τα εθνικά συστήματα υγείας και να ενισχυθούν.Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε προσωπικό για 150 ακόμη κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.Να εμπλέξουμε όλο το ιατρικό δυναμικό του ιδιωτικού τομέα ενισχύοντας τα ιδιωτικά ιατρεία ακόμα και όταν πρέπει να κλείσουν μετά την ανίχνευση περιστατικών. Είμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε  τιμή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι όμως ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα συνολικά.
Σας ευχαριστώ πολύ κυρία Πρόεδρε.»


Σχολιάστε εδώ