Κι άλλος για συνεκμετάλλευση!

Χαμογελάει ο Ερντογάν…

-Ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Αλέξης Ηρακλείδης όρισε και τα ποσοστά: 75% – 25%!

Ένας ένας, βγαίνουν διάφοροι και δηλώνουν «ναι» στη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με την Τουρκία. Τον δρόμο άνοιξε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού κ. Θάνος Ντόκος, διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Μάλιστα, όταν πήρε δημοσιότητα η θέση του υπέρ της… μοιρασιάς και ειπώθηκε ότι προφανώς σημαίνει πως είναι και ο Μητσοτάκης υπέρ της συνεκμετάλλευσης, η αντίδραση του κ. Ντόκου δεν ήταν η διάψευση. Είπε ότι αυτή είναι η θέση του και η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η σιωπή του πρωθυπουργού και η παραμονή του κ. Ντόκου ως συμβούλου του δείχνουν ότι το «ναι» στη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων είναι εντός της κυβερνητικής γραμμής.

«Ναι» στη συνεκμετάλλευση λέει και ο κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ομότιμος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πά­ντειο Πανεπιστήμιο. Ορίζει, μάλιστα, και τα ποσοστά… Και αργότερα βλέπουμε…
Απόλυτη επιβεβαίωση είναι ο τίτλος του άρθρου του στα «Νέα»: «Χάγη ή και συνεκμετάλλευση;».

Το λέει ευθέως, χωρίς ήξεις – αφήξεις:

«Μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά υπήρξε αρνητική στην ιδέα […] της συνεκμετάλλευσης, που τη θεωρεί εγκαθίδρυση καθεστώτος συγκυριαρχίας στο Αιγαίο. Ωστόσο η συνεκμετάλλευση δεν θα πρέπει να αποκλειστεί». Προφανώς, γι’ αυτό όρισε ο κ. Αλ. Ηρακλείδης και τα ποσοστά (πιο προχωρημένος από τον κ. Ντόκο): «Για να γίνει η συνεκμετάλλευση πιο αρεστή (!) στην Ελλάδα, θα μπορούσε να μην είναι βέβαια 50% – 50%, κάτι προδήλως άδικο (!), αλλά της τάξεως του 75% – 25%».

Κύριε πρύτανη, αυτά διδάσκονται οι φοιτητές του Πα­ντείου Πανεπιστημίου; Τη μοιρασιά του Αιγαίου με την Τουρκία;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: enikos.gr


Σχολιάστε εδώ