Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό: Αυτό το μπάχαλο είναι έργο του Μητσοτάκη

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στον πρωθυπουργό για το προσφυγικό: Αυτό το μπάχαλο είναι έργο του Μητσοτάκη

– «Ο Μητσοτάκης ξελασπώνει την ηγεσία της ΕΕ επικοινωνιακά ώστε να βγάλει από πάνω της την ρετσινιά ότι δεν βοηθάνε την Ελλάδα – Απρόσμενο δώρο για αυτούς ο Μητσοτάκης»

– «Οι ευρωπαίοι πετυχαίνουν την μεν Βουλγαρία να φυλά σαν μαντρόσκυλο τα χερσαία σύνορα και την Ελλάδα να έχει διπλό ρόλο, να κάνει το ίδιο στον Έβρο και να μετατρέπει τα νησιά της σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποθήκες ανθρώπινων ψυχών»

«Είναι κοινή διαπίστωση, όλων μας φαντάζομαι, ότι η χώρα βρίσκεται δίνη μιας σύνθετης και δύσκολη κρίσης. Που παίρνει διαστάσεις και χαρακτήρα γεωπολιτικής κρίσης». Τα παραπάνω τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Διευκρίνισε πάντως πως «δεν βρισκόμαστε βέβαια σε πόλεμο, όπως θέλει να εμφανίζει μια ανίκανη, απροετοίμαστη και πανικόβλητη κυβέρνηση, μπας και δημιουργήσει κλίμα εθνικής εγρήγορσης για να κρύψει πίσω του τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες της. Ούτε αντιμετωπίζουμε εισβολή εχθρικών δυνάμεων. Ωστόσο η προσφυγική κρίση έχει μετεξελιχθεί  εμφανώς και σε γεωπολιτική καθώς, κλιμακώνεται και ενορχηστρώνεται εμφανώς από τους γείτονές μας, που την αξιοποιούν ως μέσο πίεσης για τις γεωστρατηγικές τους επιδιώξεις».

Εξήγησε ακόμα πως «μια αλυσίδα επιθετικών ενεργειών στην περιοχή, φανερώνουν άλλωστε αυτές τις επιδιώξεις που καταπατούν βάναυσα το διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αποκορύφωμα αυτής της επιθετικής τουρκικής στρατηγικής αποτελεί τη μονομερή «παραβίαση της Ευρωτουρκικής Συμφωνίας για τους πρόσφυγες και η παρακίνηση μεγάλων ομάδων πληθυσμού να περάσουν μαζικά τα Ελληνικά σύνορα».

«Πρόκειται για μια κυνική, μπορώ να πω και ανήθικη, εκμετάλλευση της ανθρώπινης απελπισίας για ανήθικους σκοπούς», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την Ευρώπη ότι «απέναντι σε έναν κυνικό και επιθετικό Ερντογαν που παίζει ταυτόχρονα σε πολλά ταμπλό, στη Συρία, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Κύπρο, στη Λιβύη, έχουμε μια Ευρώπη αδύναμη και δειλή. Κάνει πως δε βλέπει κάνει πως δεν ακούει. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μη ταράξει τις εσωτερικές της ισορροπίες. Μη τυχόν και αναγκαστεί να αναλάβει έστω μικρό μέρος της ευθύνης από του εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους που επιθυμούν να περάσουν στο ευρωπαϊκό παράδεισο. Μη τυχόν και ενοχληθούν τα ακροδεξιά κόμματα και οι ακροδεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης».


Υπο κανονικές συνθήκες η κ. Μέρκελ και η κ. Ούρσουλα φον ντερ  θα έπρεπε να είχαν χάσει τον ύπνος τους όπως τον είχαν χάσει για μήνες στα τέλη του 2015 αρχές του 2016


«Δεν ζητάει ούτε Σύνοδο Κορυφής που θα τους αναγκάσει να πάρουν θέση, θα τους δυσκολέψει, ούτε όμως κυρώσεις απέναντι στη Τουρκία μπας και συμμορφωθεί και ξανατηρήσει τη Συμφωνία, ούτε φυσικά νέα προγράμματα μετεγκαταστάσεων των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στις δικές τους χώρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια της ομιλίας του έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «προκειμένου να κρύψει τη γύμνια του, ντύνεται ο ίδιος με τη στολή των σκληρών της Ευρώπης, με τη στολή του Όρμπαν και του Κουρτζ, αυτών δηλαδή που μας έκλειναν τα σύνορα το 15, κάνοντας ένα ακόμη απρόσμενο δώρο στην Ευρωπαϊκή ηγεσία.  Διότι όσο και να παριστάνει τον Όρπμαν ο οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός, Όρμπαν δε θα γίνει. Γιατί ο Όρμπαν έχει μια χώρα περίκλειστη, δε βρέχεται από θάλασσα και συνορεύει με την Αυστρία όχι με τη Τουρκία. Ενώ η Ελλάδα είναι μια χώρα με χιλιάδες νησιά, πολλά από αυτά σε απόσταση αναπνοής από τις Τουρκικές ακτές».


Σχολιάστε εδώ