Ο ΔΕΔΔΗΕ παρουσίασε στη ΡΑΕ νέα καινοτόμα λύση ψηφιοποίησης των εργασιών καταμέτρησης

Ο ΔΕΔΔΗΕ παρουσίασε στη ΡΑΕ νέα καινοτόμα λύση ψηφιοποίησης των εργασιών καταμέτρησης

Tη νέα καινοτόμα λύση που ψηφιοποιεί τις εργασίες καταμέτρησης των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, παρουσίασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Α. Μάνος και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου κ. Η. Μενεγάτος, στον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Ν. Μπουλαξή, στα δύο μέλη της ολομέλειας κ. Σ. Αναγνωστόπουλο και κ. Θ. Ζερβό και σε στελέχη της Αρχής, στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας.

Πρόκειται για ένα έργο σταθμό για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς αναβαθμίζονται ριζικά οι εργασίες καταμέτρησης.
Αναλυτικότερα, η νέα λύση περιλαμβάνει μέτρηση με σύγχρονες Mobile συσκευές, ενσωματώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχει η νέα τεχνολογία (πιστοποιημένη επίσκεψη, λήψη συντεταγμένων, φωτογραφιών κλπ), αυτοματοποιώντας όλη τη διαδικασία.

Ο νέος σύγχρονος τρόπος καταμέτρησης, διαχείρισης αποκοπών και επαναφορών, βελτιώνει άμεσα το χρόνο υλοποίησης των αιτημάτων και το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, η σταδιακή εφαρμογή του νέου σύγχρονου τρόπου καταμέτρησης, θα εξαλείψει τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύπτουν από καθυστερήσεις στη λήψη των ενδείξεων του μετρητή.

Tη νέα λύση θα παρουσιάσει άμεσα η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί στο 80% των περιοχών πανελλαδικά και πλήρως μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.


Σχολιάστε εδώ