Απύθμενο θράσος Ερντογάν με fake news για την Συρία του 1942 που ήταν… γαλλικό προτεκτοράτο! – Μπούμερανγκ ο υβριδικός πόλεμος για την Τουρκία

Απύθμενο θράσος Ερντογάν με fake news για την Συρία του 1942 που ήταν… γαλλικό προτεκτοράτο! – Μπούμερανγκ ο υβριδικός πόλεμος για την Τουρκία

Φωτογραφία που, σύμφωνα με τον Ερντογάν, δείχνει Ελληνόπουλα να λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία το 1942 εμφάνισε σε συνέχεια των fake news που τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολύσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατά της χώρας μας.

Ισχυρισμοί περί τουρκικής στήριξη στην Ελλάδα της κατοχής

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία υποστήριξε την Ελλάδα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στέλνοντας πλοία με τρόφιμα και ότι εκείνη την περίοδο «πολλοί Έλληνες ήλθαν στη χώρα μας κι έζησαν ειρηνικά και με ασφάλεια μέχρι τη λήξη του πολέμου». Και συνέχισε στο ίδιο αχαρακτήριστο ύφος: «Η Ελλάδα, που προσπαθεί με όλους τους τρόπους να σταματήσει τις ροές βυθίζοντας βάρκες με πρόσφυγες στη θάλασσα μέχρι σκοτώνοντας με σφαίρες, να μην ξεχνά ότι μπορεί να χρειαστούν κι αυτοί αυτό τον οίκτο. Την καλώ να δείχνει σεβασμό στους πρόσφυγες που φθάνουν στα εδάφη της». «Καλούμε όλες τις χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα την Ελλάδα, να σεβαστούν τους πρόσφυγες που έρχονται στην επικράτειά τους σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου », είπε ο Ερντογάν.

Όπως σημειώνει το SLpress.gr, σχετικά με την αποστολή τροφίμων να σημειώσουμε ότι έγιναν τέσσερεις αποστολές σιτηρών με το φορτηγό πλοίο Κουρτουλούς . Η κύρια προσπάθεια πάντως χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνοαμερικανική Πρωτοβουλία Αποκατάστασης Θυμάτων Πολέμου και την Ελληνική Ένωση Κωνσταντινοπολιτών και όχι από την Τουρκία. Βυθίστηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1942 στη θάλασσα του Μαρμαρά, κατά τη διάρκεια του πέμπτου ταξιδιού του από την Κωνσταντινούπολη στον Πειραιά.

Οσον αφορά τα λεγόμενα για το πόσο ειρηνικά έζησαν οι Ελληνες που είχαν απομείνει στην Τουρκία ξεχνάει εύκολα και τους ειδικούς φόρους που επέβαλε το 1942, η Τουρκία, το Βαρλίκ Βεργκισί με τον οποίο φορολογούνταν οι μη Μουσουλμανικές μειονότητες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής μειονότητας και την υποχρεωτική στράτευση σε τάγματα εργασίας των Χριστιανών υπηκόων, συνεχίζει το ρεπορτάζ του SLpress.

Τρομοκράτης ο Ασαντ, λέει ο δημοκράτης Ερντογάν

«Δεν θα αφήσουμε τη χώρα μας στο έλεος των τρομοκρατικών οργανώσεων, του αιματηρού καθεστώτος και εκείνων που τις υποστηρίζουν, ούτε θα αφήσουμε από μόνος του τον καταπιεσμένο συριακό λαό», συνέχισε.

Κι απείλησε τις χώρες της Ευρώπης όπου, όπως ισχυρίστηκε «ακούγονται όλο και ισχυρότερα κάθε μέρα που περνά τα βήματα του φασισμού» ότι «μία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε η κατάσταση αυτή να οδηγήσει την ΕΕ να αντικρίσει την αλήθεια και να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη στην Τουρκία. Αν οι χώρες της Ευρώπης θέλουν να λυθεί η μεταναστευτική κρίση, πρέπει να υποστηρίξουν τις ανθρωπιστικές λύσεις στη Συρία», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Πηγή πληροφοριών SLpress.gr


Σχολιάστε εδώ