Καμία ελπίδα να επιστρέψουμε στη 15η θέση της UEFA το 2020

Καμία ελπίδα να επιστρέψουμε στη 15η θέση της UEFA το 2020

Για να είχαμε ελπίδες να επιστρέψουμε στη 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA απαιτούνταν όχι μόνο νίκη του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ αλλά και πρόκριση. Το γνωρίζαμε πως μόνο με θαύμα θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση της Ελλάδας στο UEFA Ranking (17η) μετά την κλήρωση του Δεκεμβρίου.

Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμα χειρότερα. Όχι μόνο γιατί διότι μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» με 1-0 οι Σκωτσέζοι ξέφυγαν κι άλλο. Άλλωστε αυτό το περιμέναμε, μιας και έχουν ακόμα στο Europa League και τη Σέλτικ και τη Ρέιντζερς. Η μεν Σέλτικ πήρε ισοπαλία μέσα στη Δανία, η δε Ρέιντζερς έχανε 0-2 από την Μπράγκα και τελικά νίκησε 3-2. Η Σκωτία έχει βρεθεί στη 14η θέση (ξεκίνησε στην 20ή) και θα κυνηγήσει τη 13η.

Η Κύπρος, με τον ΑΠΟΕΛ ουσιαστικά αποκλεισμένο, θα μείνει στη 16η θέση και εμείς δεν θα μπορέσουμε να την πλησιάσουμε. Και ο κίνδυνος ακούει στο όνομα Βασιλεία. Οι Ελβετοί μπορεί να είχαν πέσει στην 20ή θέση, αλλά ήδη με τη νίκη-πρόκριση της Βασιλείας μέσα στην Κύπρο μείωσαν τη διαφορά από την Κροατία και θα έχουν τουλάχιστον άλλα τρία ματς (ένα με ΑΠΟΕΛ και δύο στη φάση των «16») για να μας πλησιάσουν.

Η διαφορά μας πλέον με τους Ελβετούς είναι 900 βαθμοί. Αυτό σημαίνει δύο νίκες και μια ισοπαλία. Ουσιαστικά η Βασιλεία θα χρειαστεί και μία πρόκριση στους «8» του Europa League για να το καταφέρει αυτό. Όπως και να ‘χει, είμαστε πολύ κοντά να κλείσουμε τη χρονιά στη χειρότερή μας θέση ever στο country ranking της UEFA!

Όσο για το τι σημαίνει η 18η θέση; Ακόμα και ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον πρώτο προκριματικό γύρο! Αρχές Ιούλη δηλαδή…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ