2,7 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ!

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι ο δανεισμός της Ελλάδας με αρνητικό επιτόκιο αποδεικνύει πως η ελληνική οικονομία βγήκε στο ξέφωτο και πλέον η ανάπτυξη παίρνει τα πάνω της και πάμε για μείωση των πλεονασμάτων, όπου είναι ψηλά ο πήχης που μας έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την ίδια ώρα, όμως, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ έχουν φτάσει στα 2,7 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι τα νοικοκυριά δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το ρεύμα, ενώ 4.000.000 χρωστάνε κοντά στα 104 δισ. ευρώ στην Εφορία και 34 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις με πολλές δόσεις. Και το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι το Ταμείο είναι άδειο, όπως και οι τσέπες των νοικοκυριών.

Δεδομένης αυτής της τραγικής κατάστασης, από ποιο παράθυρο του Μαξίμου βλέπουν την ανάπτυξη να επιστρέφει στην Ελλάδα; Με την κυβέρνηση, μάλιστα, να δηλώνει ότι το… επόμενο διάστημα… αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες για επενδύσεις συνολικής αξίας πάνω από 50 δισ. ευρώ. Δεν αρκεί, βέβαια, να υπογραφούν, θα πρέπει και να ξεκινήσουν. Και μέχρι στιγμής, αν και η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση οκτώ μήνες, δεν είδαμε να μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ