Λοβέρδος: Γι’ αυτό αποχωρήσαμε από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ

Λοβέρδος: Γι’ αυτό αποχωρήσαμε από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ

– Τι λέει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στον Alpha

Τους λόγους που οδήγησαν την ελληνική αντιπροσωπεία να αποχωρήσει από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ παρουσίασε στο «Εκτός Γραμμής» στον Alpha με του Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

«(Αποχωρήσαμε) γιατί δεν γινόταν να μείνουμε όταν το προεδρείο, ο συγκεκριμένος Άγγλος μέλος της Βουλής των Λόρδων, δεν επέτρεψε στην αντιπροσωπεία με ερωτήσεις και με δηλώσεις της να εκφράσει τη θέση της για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Ενώ η θεματολογία της συζήτησης αφορούσε και το θέμα αυτό. Η στάση του κ. Κάμπελ ήταν προκλητικά αρνητική σε βάρος της Ελλάδας. Στο περιβάλλον όλων των συνεδριάσεων η Τουρκία ήταν το χαϊδεμένο παιδί ως συμμετέχουσα στις αποστολές του ΝΑΤΟ και στις πρωτοβουλίες τις στρατιωτικές με έμψυχο υλικό όχι μόνο με μέσα. Χαϊδεμένο παιδί είναι και το ξέρουμε και είναι χαϊδεμένο παιδί γιατί συμμετέχει. Εμείς όπως ξέρετε συμμετέχουμε ‘απαλά’ ή δεν συμμετέχουμε. Συνεπώς και στο επίπεδο της πολιτικής εκπροσώπησης υπάρχει μία – για να μην κρύψω τα λόγια μου – υπεροχή της Τουρκίας», εξήγησε.

«Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα θέμα εσωτερικής συνοχής του ΝΑΤΟ. Διότι αν αυτή η συμφωνία δεν αποκρουστεί, δεν θεωρηθεί αυτό που είναι δηλαδή παράνομη, αρχίζουν τα εσωτερικά προβλήματα του ΝΑΤΟ», τόνισε.

Πηγή: newpost.gr

 


Σχολιάστε εδώ