Απάντηση-ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα, διάβασε τη συνθήκη της Λωζάνης

Απάντηση-ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα, διάβασε τη συνθήκη της Λωζάνης

– «Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάνης για να το αντιληφθεί κανείς»

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στους ισχυρισμούς του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί τουρκικής μειονότητας στη χώρα μας από διπλωματικές πηγές.

«Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα» επισημαίνει η Αθήνα, υπενθυμίζοντας τη Συνθήκη της Λωζάννης στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, που πάντως επανέλαβε τους πάγιους τουρκικούς ισχυρισμούς. «Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάνης για να το αντιληφθεί κανείς» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε μια εξόχως εμπρηστική δήλωση κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη».

Ειδικότερα, σε μήνυμα του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε:

«Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οτιδήποτε και να πείτε ,η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν Τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει Τουρκική».


Σχολιάστε εδώ