ΑΕΚ – Προμηθέας σε ιστορικό τελικό μόνο για μαθητές…

ΑΕΚ – Προμηθέας σε ιστορικό τελικό μόνο για μαθητές…

Σήμερα το απόγευμα, στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, η ΑΕΚ και ο Προμηθέας θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Δύο ομάδες που για πρώτη φορά θα τεθούν αντιμέτωπες και πώς αλλιώς, αφού οι Πατρινοί πανηγυρίζουν την παρθενική τους συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου.

Μετά την περσινή τους συμμετοχή στους τελικούς της Basket League, ακόμη μία μεγάλη διάκριση για την ομάδα του Μάκη Γιατρά μέσα σε λίγους μήνες.

Απέναντί τους η «Ένωση», που θα βρεθεί εκεί για 12η φορά, επιδιώκοντας να κατακτήσει το πέμπτο τρόπαιό της στη διοργάνωση και δεύτερο μέσα σε τρία χρόνια, μετά από εκείνο κόντρα στον Ολυμπιακό το 2018 και πάλι στο ίδιο γήπεδο.

Το 1981 κόντρα στον Ηρακλή ήταν το πρώτο της και τα επόμενα δύο το 2000 και το 2001 με αντίπαλο και τις δύο φορές τον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τον Προμηθέα, γίνεται η τέταρτη ομάδα από την περιφέρεια (πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης) που θα βρεθεί σε τελικό μετά τον συμπολίτη Απόλλωνα Πάτρας (1997 και 2015) και το Ρέθυμνο (2007), με την ελπίδα βέβαια για εκείνον η κατάληξη να είναι διαφορετική και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Το άσχημο είναι πως για ακόμα μια χρονιά στο γήπεδο θα υπάρχουν μόνο μαθητές, αφού υπό τον φόβο επεισοδίων (!), ακόμα και φέτος, που απουσιάζουν από τον τελικό για πρώτη φορά από το 1999 οι «αιώνιοι», η παρουσία των οποίων προκαλούσε ένταση, δεν εκδόθηκαν εισιτήρια για τους φιλάθλους των δύο ομάδων.

Κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή σύγκρουση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλου με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο και μάλιστα με βαριές εκφράσεις.


Σχολιάστε εδώ