Το 65,2% των βιοτεχνών δεν είναι αισιόδοξο!

Το 65,2% των βιοτεχνών δεν είναι αισιόδοξο!

Κόντρα στις θριαμβολογίες της κυβέρνησης ότι η οικονομία πέρασε τον κάβο είναι η σκληρή πραγματικότητα της Αγοράς, που δείχνει τι έχει ο καταναλωτής στην τσέπη του.

Αυτό καταγράφει η έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία μόλις το 34,1% των βιοτεχνών είναι αισιόδοξο, ενώ το 65,2% είναι λίγο ή καθόλου αισιόδοξο, με το μεγαλύτερο ποσοστό απαισιοδοξίας να καταγράφεται στη μεταποίηση και στο εμπόριο (70,6% και 69,1% αντίστοιχα). Ακόμη, το 58,9% δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα για τη φορολόγηση και τις εισφορές, ενώ το 34,5% διαφωνεί.

Ο τζίρος το 2019 κινήθηκε στα ίδια επίπεδα για το 46,4% των επιχειρήσεων, το 27,9% είχε μείωση, το δε 23,2% αύξηση. Επίσης, το 69,2% πληρώνει τις οφειλές του και το 73,6% θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του. Και κάτι πολύ σημαντικό: Το 76,7% δεν βρίσκει εύκολα εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό!

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά είναι ο Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά για τον κλάδο που υπηρετεί.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ