Μ. Βαρβιτσιώτης: Ελληνική πρωτοβουλία διοργάνωσης Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ελληνική πρωτοβουλία διοργάνωσης Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη

– Νέος προϋπολογισμός της ΕΕ, Διεύρυνση και Μέλλον της Ευρώπης στο «μενού» Βαρβιτσιώτη-Πρέσβεων των 26 της ΕΕ

Σε γεύμα εργασίας με τους Πρέσβεις των 26 κρατών-μελών της ΕΕ στην Αθήνα, παρακάθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Tο γεύμα παρέθεσε ο Πρέσβης της Κροατίας, Aleksandar Sunko, η οποία ασκεί την εξάμηνη εκ περιτροπής Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας για τις ελληνικές θέσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, τα θέματα διεύρυνσης, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το Κράτος Δικαίου, το μεταναστευτικό και τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Υπογράμμισε πως η χώρα μας υποστηρίζει τις προτεραιότητες της κροατικής Προεδρίας, οι οποίες, όπως σημείωσε αποτελούν βασικά στοιχεία της Στρατηγικής Ατζέντας της ΕΕ.  Χαιρέτησε, δε, το γεγονός ότι η πολιτική για τη Διεύρυνση βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας της Κροατίας, ενώ αναφέρθηκε στην ελληνική πρωτοβουλία διοργάνωσης Διάσκεψης για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη στις 24 Φεβρουαρίου.

Τέλος, σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, τόνισε τη σημασία που έχει να μετέχουν τα Κοινοβούλια, οι πολίτες και η κοινωνία των πολιτών της Ευρώπης στον κοινό, ευρύ διάλογο που αναπτύσσεται και ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη πρέπει να δείξει πως εργάζεται στην κατεύθυνση των επιταγών των πολιτών της.


Σχολιάστε εδώ