Λιβύη: Βολές πυροβολικού του Χαφτάρ στα περίχωρα της Τρίπολης

Λιβύη: Βολές πυροβολικού του Χαφτάρ στα περίχωρα της Τρίπολης

Ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις πραγματοποιούν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ για να καταλάβουν την λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη.

Βολές από βαριά πυροβόλα έπληξαν τα περίχωρα, αλλά καθώς ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός του Χαφτάρ προωθείται συνεχώς, επλήγησαν και κεντρικές συνοικίες της Τρίπολης όπως η Νουφλίν και Σουκ αλ Τζουμάα που μέχρι σήμερα σπανίως γίνονταν στόχος επιθέσεων. Τμήματα της πόλης βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει σήμερα για την έγκριση ψηφίσματος που αφορά την κατάπαυση του πυρός και περιέχει κυρώσεις για παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων.

Ακρόαση αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Γερουσία για τη Λιβύη

Αποσταθεροποιητικό χαρακτήρισαν τον ρόλο της Ρωσίας στη Λιβύη, αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά την ακρόασή τους στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Κάλεσαν παράλληλα την Τουρκία να μην παρεμβαίνει με στρατιώτες ή μαχητές στη λιβυκή σύγκρουση.

Ερωτώμενος για το Τουρκολιβυκό μνημόνιο, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη Κρίστοφερ Ρόμπινσον κάλεσε όλες τις πλευρές να μην προχωρούν σε δράσεις οδηγούν σε αύξηση της πίεσης στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια ευαίσθητη συγκυρία. Η ανακοίνωση του μνημονίου, είπε ο κ. Ρόμπινσον, έχει αυξήσει την ένταση και είμαστε σε επαφή με όλα τα μέρη για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

«Έχει κλιμακώσει την ένταση η Ελλάδα;»

Σε αυτό το σημείο, παρενέβη ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

«Έχει κάνει κάτι η Ελλάδα για να κλιμακώσει την ένταση;» ρώτησε ο Μενέντεζ.

«Όχι» απάντησε ο αξιωματούχος του Στειτ Ντιπαρτμεντ.

«Έχει κάνει κάτι η Κύπρος;»

« Όχι κ. Γερουσιαστά» απάντησε ο αξιωματούχος.

Πηγή: skai.gr


Σχολιάστε εδώ