ΕΡΤ2: «Μεγάλες αποδράσεις» – Great Escapes σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση (ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

ΕΡΤ2: «Μεγάλες αποδράσεις» – Great Escapes σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση (ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Το πέμπτο και έκτο επεισόδιο της νέας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Μεγάλες αποδράσεις» (Great Escapes), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00. 

Σειρά ντοκιμαντέρ οκτώ ημίωρων εκπομπών, που παρουσιάζουν δύο σχεδιαστές διεθνούς φήμης, ο Κόλιν Μακάλιστερ και ο Τζάστιν Ράιαν.

Σε κάθε επεισόδιο, εξερευνούν την άγρια φύση της Βόρειας Αμερικής για να ανακαλύψουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να δημιουργήσει το τέλειο ησυχαστήριο.
Ειδικοί σχεδιαστές και ιστορικοί εξετάζουν διεξοδικά κατοικίες κάθε είδους, από τα μικρά ξυλόσπιτα, τα καταλύματα που είναι φτιαγμένα με κορμούς δέντρων μέχρι τα οικολογικά σπίτια.
Η σειρά εξετάζει διάφορα κτίσματα που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00

Eπεισόδιο 5ο: «Κατασκευές υδάτινης πρόσβασης»
Ο Κόλιν και ο Τζάστιν θα ασχοληθούν με τα σπίτια στη λίμνη. Θα επισκεφτούν δύο μοναδικά ησυχαστήρια στο νησί και άλλο ένα που μπορεί να φτάσει κανείς μόνο με βάρκα.
Οι δύο σχεδιαστές θα συναντήσουν τρεις αρχιτέκτονες που προσπάθησαν σκληρά για να κατασκευάσουν το σπίτι των ονείρων τους στη λίμνη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00

Eπεισόδιο 6ο: «Παρελθόν, παρόν και μέλλον»
Ο Κόλιν και ο Τζάστιν θα εξετάσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αρχιτεκτονικής στην ύπαιθρο.
Ξεκινούν μ’ ένα παράξενο σχέδιο μιας καλύβας όπου μένει μια οικογένεια τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτούν το σύγχρονο ησυχαστήριο του περίφημου παίκτη του χόκεϊ Ουέντελ Κλαρκ.
To τελευταίο κατάλυμα στοχεύει προς το μέλλον, κάνοντας χρήση ηλιακής ενέργειας, γεωθερμίας και αρχιτεκτονικής που εναρμονίζεται με το περιβάλλον.


Σχολιάστε εδώ