BELLEVILLE και GRUPO OMELENKO στο FAUST

BELLEVILLE και GRUPO OMELENKO στο FAUST

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

BELLEVILLE


H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του Μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά το μουσικό τους ταξίδι. Οι μουσικές τους επιρροές ξεκινούν από την jazz και τη blues, το swing του Μεσοπολέμου, τη μουσική για το θέατρο. Οι Belleville ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο. Μετά από μία παύση τριών ετών σας προσκαλούν ξανά  να αναβιώσετε την εποχή που οι νύχτες είχαν χρώμα, χορό, βελούδο και μετάξι. Από τα musicals στην Jazz και τα blues και από το τσίρκο στο swing, οι  Belleville σας περιμένουν  με τα καπέλα τα πούπουλα και  τις πέρλες σας… Τα υπόλοιπα επί σκηνής..
Πού αλλού; Στο Faust.

Δώρα Τσίγκα, Φωνή
Πέτρος Λαμπρίδης, Κόντρα μπάσο
Ειρήνη Αναστασίου, Tσέλο
Γιάννης Καφετζόπουλος, Πιάνο
Σωτήρης Πέπελας, Τρομπέτα
Θοδωρής Χριστοδούλου, Tύμπανα

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 6€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)



ΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

GRUPO OMELENKO

Κουβανέζικη βραδιά την Τσικνοπέμπτη 20/02 με τους Grupo Omelenkó


Μια κολεκτίβα Ελλήνων και Κουβανών μουσικών που παίζουν την παραδοσιακή μουσική της Κούβας. Μια σύμπραξη με μουσικές και τραγούδια Rumba & Afro, με κεντρική πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια της κρατικής σχολής της Κούβας (Conjunto Folklorico Nacional) Akemis Teran Carrera. Μαζί της θα τραγουδούν τοπικοί Κουβανοί “αστέρες” όπως ο Seidel Borges, η Arlyn Gonzalez, η Odalis Palma, η Rosanna Mailan Sevila, καθώς και μια χορωδία από Έλληνες λάτρεις του είδους. Τα μόνα όργανα, πέρα των φωνών, θα είναι παραδοσιακά Κουβανεζικα κρουστά Congas, cajon και Bata. Ίσως η πιο πρωτόλεια μορφή μουσικής έκφρασης του ανθρώπου, τύμπανα και φωνές! Με μια λέξη επιστροφή στις ρίζες. Οι μουσικές επιρροές της ρούμπας είναι από την μουσική των αφρικανών σκλάβων στην Κούβα και την μουσική των Ισπανών. Η Ρούμπα αναπτύχθηκε στην περιοχή της Αβάνας και Ματανζάς στο τέλος του 19ου αιώνα. Επειδή ήταν ένας πολύ ενεργητικός αφρό-κουβανικός χορός, συχνά απαγορεύονταν ως επικίνδυνος στους σκλάβους που τον χόρευαν.

Η Ρούμπα χορεύεται σήμερα κυρίως στην Κούβα.

Τα βασικά στυλ Ρούμπας είναι το Yambú που είναι το πιο παλιό και αργό στυλ και χορεύεται κυρίως από άτομα μεγάλης ηλικίας, το Guaguancó που είναι το πιο διαδεδομένο στυλ και χορεύεται σε γρήγορους έντονους ρυθμούς, όπως και το στυλ Columbia. Τα πιο χαρακτηριστικά όργανα που χρησιμοποιούνται σε αυτή την μουσική είναι τα κουβανέζικα cajon, τα congas to kata και βέβαια το πιο γνωστό όργανο της χώρας το clave! Τα τύμπανα Bata είναι το κύριο τελετουργικό όργανο της Κουβανέζικης θρησκείας “Santeria” η οποία προέρχεται από την θρησκεία των Yoruba που ζουν στην δυτική Αφρική και κυρίως στη Νιγηρία. Είναι ένα άμεσο κάλεσμα προς τους Orishas, τους Θεούς της Santeria. Το κάλεσμα γίνεται μέσω 3 διπλών τυμπάνων διαφορετικού μεγέθους των Bata’ που μεταξύ τους εξομοιώνουν τους ύμνους προς τους Orishas. Ο κάθε Orisha έχει το δικό του ρυθμό στα κρουστά, το δικό του τραγούδι καθώς και το δικό του χορό.

Ελάτε να χορέψετε και να τραγουδήσετε με την ψυχή σας! Ένα μοναδικό συγκρότημα αυθεντικής Αφροκουβανέζικης μουσικής με σεβασμό στην κουλτούρα και στις Αφρικανικές ρίζες.

Στα κρουστά:
Stavros Dadoush
Angelos Polychronou
Andreas Triantafilidis
Diller Bm

https://www.facebook.com/GrupoOmelenko/?modal=admin_todo_tour

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 5€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

FAUST Bar – Theatre – Arts 
ΚΑΛΑΜΙΩΤΟΥ 11 & ΑΘΗΝΑΙΔΟΣ 12 // 150 60 ΑΘΗΝΑ 
Τ. 210 3234095
Email: info@faust.gr  


Σχολιάστε εδώ