Στο τέλος, το μεγάλο θύμα της Novartis θα είναι η Δικαιοσύνη

Στο τέλος, το μεγάλο θύμα της Novartis θα είναι η Δικαιοσύνη

-Και οι πολιτικοί ένθεν και ένθεν…

Ως θεόπεμπτο δώρο έπεσε στην αρένα η «υπόθεση Novartis» για εκείνους τους γνωστούς και μη εξαιρετέους της πολιτικής και της άλλης εξουσίας, της δικαστικής, για να ξεκαθαρίσουν τους μεταξύ τους λογαριασμούς. Το κόστος που μπορεί να έχει η υπόθεση πρωτίστως για τη Δικαιοσύνη, στην οποία καταφεύγει ο πολίτης (ο μυλωνάς) για να βρει το δίκιο του, το προσπερνάνε και οι δύο πλευρές μπροστά στα συμφέροντά τους…

Από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της διαδικασίας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τα «πάρε – δώσε» της Novartis και την εμπλοκή δικαστών, εισαγγελέων και πολιτικών (κάθε πλευρά για την προώθηση των δικών της στόχων) και από την… μπόχα που βγαίνει στον αέρα, το συμπέρασμα είναι ότι το μεγάλο θύμα στο τέλος θα είναι η ίδια η Δικαιοσύνη, οι ουλές της οποίας θα κάνουν χρόνια να επουλωθούν. Ήδη ζήσαμε πρωτοφανείς δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ ανώτατων δικαστών. Με την καρέκλα να μην είναι άμοιρη ευθυνών, με την έννοια του «ηθικού αυτουργού»…

Ανάλογες είναι και οι διαμάχες μεταξύ πρώην υπουργών και βουλευτών, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στον «φάκελο Novartis» και κατηγορούνται ακόμη και για χρηματισμό.

Άγνωστο είναι το πότε θα τελειώσει αυτό το σίριαλ…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη θα είναι το μεγάλο θύμα, από τη στιγμή που την ενέπλεξαν εισαγγελείς με στόχο την ανέλιξή τους αλλά και πολιτικοί για να βγάλει ο ένας τα… μάτια του άλλου… Στον βωμό της καρέκλας!

Εκεί κατάντησαν τους Θεσμούς της Δημοκρατίας μας…
——
• Είναι το τρίτο άρθρο μας για το «σκάνδαλο Novartis». Το πρώτο ήταν στις 13 Οκτωβρίου με τίτλο «Η Δικαιοσύνη στο σκαμνί» και το δεύτερο στις 22 Δεκεμβρίου με τίτλο «Κάτι δεν πάει καλά στη Δικαιοσύνη».
• Και τα τρία με το ίδιο στίγμα: Τη Δικαιοσύνη… Εάν δε το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ